Геополитика и политика

Пол Крејг Робертс: Да ли Америка има будућност?

Пише: Пол Крејг Робертс

Као што читаоци знају, очекивао сам да ће Бајден бити склоњен . Питао сам се зашто су демократе толико чекале. Можда су чекали да виде да ли је планирано убиство Трампа успело. Бајден је проблем јер он не може да победи или да се довољно приближи победи да би демократе могле да украду изборе као што су то урадили 2020. Пошто је атентат пропао, демократама је потребан одрживији кандидат, кога медији могу да именују као некога ко може да трчи у тесној трци и победи. Биће објављене лажне анкете које показују да демократа води против Трампа. Ово омогућава демократама да украду изборе ако је потребно.

Пошто нема довољно времена за демократе да створе победничку личност за новог председничког кандидата, потребан им је неко са препознатљивим именом и постојећом подршком, као што је Хилари Клинтон. Хилари и Обама су главне политичке личности у Демократској странци. Ако Хилари има Обамину подршку, она ће вероватно бити кандидат. За Камалу Харис се не сматра да има боље шансе од Бајдена.

Мислим да демократе не могу да изађу са кандидатом који може да победи Трампа. Демократе у свинг државама (енг. swing states: америчке државе у којима две главне политичке партије имају сличан ниво подршке међу бирачима, што се сматра важним за одређивање укупног резултата председничких избора) су легализовали механизме крађе које су користили 2020. и 2022. Ако се трка може представити као тесна, демократе могу да украду изборе, али не могу да их добију.

Председништво Доналда Трампа пореметила је владајућа елита/дубока држава јер им је он представљао претњу. Када је рекао да намерава да нормализује односе са Русијом, Трамп је угрозио буџет и моћ војно-безбедносног комплекса, коме је Русија потребна као непријатељ. Директор ЦИА Џон Бренан прогласио је Трампа „издајником Америке“. Ово је подстакло владајући естаблишмент да ради против Трампа. Постојала је афера око Русије, два импичмента, афера порно звезда, афера докумената, афера устанка и затим 4 кривичне оптужнице и неколико грађанских оптужница. Демократе које делују за дубоку државу веровале су да могу да се отарасе Трампа на ове начине.

Када су ови покушаји пропали, прешли су на атентат. Акустични докази пуцњаве потпуно јасно показују да је било више од једног стрелца. Крукс је слабић кога је лако преварити. Трамп је преживео атентат, јер је окренуо главу. https://www.paulcraigroberts.org/2024/07/21/acoustic-evidence-proves-beyond-all-doubt-more-than-one-shooter/

Фото: Покушај атентата на Трампа

Покушај атентата изазвао је велико саосећање са Трампом. Он не може бити поштено поражен.

Право питање је: хоће ли се дубока држава извући са својим покушајем атентата и хоће ли покушати још један?

Да би се фокус јавности скренуо са покушаја атентата тајну службу окривљују за ускраћивање довољних ресурса неопходних за заштиту Трампа. Ово скреће пажњу са завере за убиство Трампа и ставља је на довољност буџета тајне службе и прикладност њене кадровске политике „разноликости, једнакости и инклузије“.

Републиканци ће вероватно пристати да питање намере гурну под тепих како би „заштитили репутацију Америке“. Не би ваљало приказати САД као земљу у којој председнике и будуће председнике руши опозиција.

Америка се суочава са становништвом које је подељеније него 1861. Једна странка, Демократе, има за циљ нормализацију и легитимизацију сексуалне перверзије. Друга странка, републиканци, штите традиционални сексуални морал. Једна странка, Демократе, има план отворених граница и Вавилонске куле уместо нације. Друга странка, Републиканци, желе етнички засновану нацију. Ови програми се не могу помирити. Искрено речено, Америка не може бити уједињена. Трампова изјава да ће ујединити Америку је сулуда.

Очекујем да ће бити још покушаја на Трампов живот.

Превод са енглеског: Центар за геостратешке студије

Извор: Does America Have a Future? | (paulcraigroberts.org)

24. јул 2024.

author-avatar

About Центар за геостратешке студије

ЦЕНТАР ЗА ГЕОСТРАТЕШКЕ СТУДИЈЕ је невладино и непрофитно удружење, основано у Београду на оснивачкој скупштини одржаној дана 28.02.2014., у складу са одредбама чл.11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр.51/09). на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом. Мисија Центра за геостратешке студије гласи: „Градимо будућност, јер Србија то заслужује: Вредности које заступамо утврђене су кроз нашу историју, културу и традицију. Ми се држимо тога да без прошлости нема ни будућности. Из тог разлога да бисмо градили будућност морамо да знамо нашу прошлост и да негујемо нашу традицију. Праве вредности су увек утемељене, а будућност се без тог темеља не може градити у добром смеру. У времену преломних геополитичких промена, од кључне важности је да направимо мудар избор и донесемо правилне одлуке. По страни треба оставити све наметнуте и искривљене идеје и вештачке нагоне. Чврсто верујемо у то да Србија има довољно квалитета и потенцијала да без обзира на претње и ограничења, сама определи своју будућност. Ми смо посвећени српском становишту и праву да сами одлучујемо о својој будућности, при том имајући у виду чињеницу да је историјски гледано било много изазова, претњи и опасности које смо савладали “. Визија: Центар за геостратешке студије тежи томе да постане једна од водећих светских организација у домену геополитике. Такође, жели да се позиционира као домаћи бренд. Настојаћемо да заинтересујемо јавност у Србији за међународне теме и окупимо све оне који су заинтересовани за заштиту државних и националних интереса, јачање суверенитета, очување териотријалног интегритета, очување традиционалних вредности, јачање институција и владавине права. Деловаћемо у правцу проналажења истомишљеника, како у домаћој тако и у светској јавности. Усресредићемо се на регионалну сарадњу и повезивање сродних НВО организација, како на регионалном тако и на међународном нивоу. Покренућемо пројекте на међународном нивоу за подршку репозиционирања Србије и очувања територијалног интегритета. У сарадњи са медијским кућама реализоваћемо пројекте који су усресређени на ове циљеве. Организоваћемо едукацију заинтересоване јавности кроз конференције, округле столове и семинаре. Настојаћемо да пронађемо модел за развој организације који би омогућио и финасирање активности Центра. Изградимо будућност заједно: Уколико сте заинтересовани да сарађујете са нама, или да помогнете рад Центра за геостратешке студије, молимо вас да нас контактирате путем електронске поште: center@geostrategy.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *