Геополитика и политика

Кејтлин Џонстон: Нетањахуов говор је био амерички колико год је то могуће

Пише: Кејтлин Џонстон

Говор Бењамина Нетањахуа пред Конгресом био је све што бисте очекивали: препун лажи и пропаганде, али истовремено веома просветљујући и откривајући

Израелски премијер је добио чак 58 овација док је говорио пред оба дома Конгреса и избацујући најодвратније лажи које можете замислити са својим упадљивим америчким нагласком. У зависности од тога колико сте политички свесни, овај спектакл би се могао схватити или као дубоко неамерички, или као амерички.

Нетањаху је поновио пропаганду о злочину без доказа о ономе што се догодило 7. октобра, лажно тврдећи да је Хамас „спалио живе бебе“ и убио две бебе на поткровљу. Он је лажно тврдио да је Хамас „искасапио 1.200 људи”, претварајући се да није добро утврђена чињеница да су многи од 1.139 израелских смртних случајева тог дана произашли из неселективне ватре ИДФ-а (The Israel Defense Forces) и намерног гађања у примени директиве Ханибал.

(5) Caitlin Johnstone on X: „“This is what our ruling class has decided will be normal.“ ~ Aaron Bushnell“ / X

Он је током свог говора изнео потпуно неосновану тврдњу да Иран можда плаћа демонстранте против геноцида испред зграде Капитола, рекавши: „Када тирани из Техерана, који вешају гејеве о кранове и убијају жене зато што не покривају косу, хвале, промовишући и финансирајући вас, званично сте постали корисни идиоти Ирана.”

Нетањаху је провео минуте брбљајући и бунцајући о протестима у Америци против злочина његове владе у Гази, током којих је добио овације од Конгреса које су трајале скоро минут.

Оптужио је Међународни кривични суд за „антисемитизам“ и „крвну клевету“ јер је рекао да Израел намерно гађа цивиле, као да то није коначно утврђено брдима доказа попут ИДФ-овог система вештачке интелигенције Лаванда и изјава лекара који описују оно што само може значити намерна снајперска погубљења деце у Гази.

Он је поновио израелску тврдњу без доказа да је једини разлог због којег људи гладују у Гази зато што Хамас „краде“ сву помоћ коју Израел себи дозвољава.

Нетањаху је дао све од себе да уобличи невољу Израела као цивилизованог народа против нецивилизованих варвара, што функционише само ако гајите крајње расистички поглед на свет. Стално је понављао реч „цивилизација“, супротстављајући то „варварству“ Хамаса и његових присталица, називајући израелско војно насиље које подржавају САД „сукобом између варварства и цивилизације“ и говорећи „Израел се бори на првој линији цивилизације“.

Он је апеловао на расизам који западњаци гаје према становницима Блиског истока у истом говору у којем је осудио „нечувене клеветнике који Израел приказују као расистичке и геноцидне“.

Нетањаху је рекао да Израел „мора задржати преовлађујућу безбедносну контролу“ над Газом „у догледној будућности“, што је отворено признање планова за неограничену војну окупацију.

Ова поплава лажи и расистичких критика добила је десетине и десетине овација. Иста политичка класа која је провела последњих осам година вриштећи о претњи дезинформација и стране пропаганде је управо нормализовала и аплаудирала страном геноцидном ратном злочинцу док је стајао пред Конгресом изговарајући, једну за другом, лажи.

Не можете тражити бољи пример свега за шта се Вашингтон залаже од овога. Оба дома Конгреса који се дижу да грозничаво аплаудирају једном од најгорих геноцидних чудовишта у историји, десетине пута док лаже изнова и изнова, много је боља репрезентација о томе шта представља америчка влада од било чега што ћете видети током председничке трке од сада до новембра .

Ово је све оно што је Израел, и ово је све оно што је америчка империја. Они вам показују ко су. Верујте им.

Извор: Netanyahu’s Speech Was As American As It Gets – Caitlin Johnstone

Превод са енглеског: Центар за геостратешке студије

27. јул 2024.

author-avatar

About Центар за геостратешке студије

ЦЕНТАР ЗА ГЕОСТРАТЕШКЕ СТУДИЈЕ је невладино и непрофитно удружење, основано у Београду на оснивачкој скупштини одржаној дана 28.02.2014., у складу са одредбама чл.11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр.51/09). на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом. Мисија Центра за геостратешке студије гласи: „Градимо будућност, јер Србија то заслужује: Вредности које заступамо утврђене су кроз нашу историју, културу и традицију. Ми се држимо тога да без прошлости нема ни будућности. Из тог разлога да бисмо градили будућност морамо да знамо нашу прошлост и да негујемо нашу традицију. Праве вредности су увек утемељене, а будућност се без тог темеља не може градити у добром смеру. У времену преломних геополитичких промена, од кључне важности је да направимо мудар избор и донесемо правилне одлуке. По страни треба оставити све наметнуте и искривљене идеје и вештачке нагоне. Чврсто верујемо у то да Србија има довољно квалитета и потенцијала да без обзира на претње и ограничења, сама определи своју будућност. Ми смо посвећени српском становишту и праву да сами одлучујемо о својој будућности, при том имајући у виду чињеницу да је историјски гледано било много изазова, претњи и опасности које смо савладали “. Визија: Центар за геостратешке студије тежи томе да постане једна од водећих светских организација у домену геополитике. Такође, жели да се позиционира као домаћи бренд. Настојаћемо да заинтересујемо јавност у Србији за међународне теме и окупимо све оне који су заинтересовани за заштиту државних и националних интереса, јачање суверенитета, очување териотријалног интегритета, очување традиционалних вредности, јачање институција и владавине права. Деловаћемо у правцу проналажења истомишљеника, како у домаћој тако и у светској јавности. Усресредићемо се на регионалну сарадњу и повезивање сродних НВО организација, како на регионалном тако и на међународном нивоу. Покренућемо пројекте на међународном нивоу за подршку репозиционирања Србије и очувања територијалног интегритета. У сарадњи са медијским кућама реализоваћемо пројекте који су усресређени на ове циљеве. Организоваћемо едукацију заинтересоване јавности кроз конференције, округле столове и семинаре. Настојаћемо да пронађемо модел за развој организације који би омогућио и финасирање активности Центра. Изградимо будућност заједно: Уколико сте заинтересовани да сарађујете са нама, или да помогнете рад Центра за геостратешке студије, молимо вас да нас контактирате путем електронске поште: center@geostrategy.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *