Геополитика и политика

Пол Крејг Робертс: Да ли су Американци потпуно покорени народ?

Пише: Пол Крејг Робертс

Различите „истраге“ неуспеха Тајне службе да заштити Трампа фокусиране су на оперативне и комуникационе неуспехе. Чињеница да Тајна служба није урадила скоро ништа од уобичајених процедура још увек није довела до постављања питање да ли су елементи Тајне службе били умешани. Неуспех је превелик да би се одбацио без истраге као ништа друго него резултат скупа грешака. Потребна је истрага која истражује да ли су елементи у Тајној служби били умешани у покушај убиства Трампа, који се сматра егзистенцијалном претњом владајућем естаблишменту.

Истрагу не могу да спроводе Тајна служба, Национална безбедност и ФБИ, јер ако је покушај убиства био дубоко државна завера, а све остало против Трампа није успело, ове три агенције су највероватније умешане у заверу.

Права истрага би морала да одговори на ова питања:

  1. Да ли су акустични докази испитани?
  2. Да ли су испаљени меци прикупљени? Да ли су сви дошли из исте пушке и да ли је то пушка пронађена 7 стопа од Круксовог мртвог тела? Зашто је пушка била 7 стопа удаљена од особе за коју се тврди да је пуцала у Трампа?
  3. Зашто је Трампу било дозвољено да изађе на бину када је Тајна служба знала да се нападач налазе на позицији?
  4. Зашто Тајна служба није реаговала на хитну информацију коју је полиција Пенсилваније послала на лице места и поделила је са Трамповим обезбеђењем?
  5. Да ли невиђени оперативни и комуникативни неуспеси такве величине указују на саучесништво Тајне службе у покушају да се убије Трамп?
  6. Да ли је Крукс био само жртва чије је присуство игнорисано јер је завереницима била потребна жртва на месту?

Нејасно је да истрагу може да води конгресни комитет јер чланови зависе од владајућих елита за доприносе у кампањи и подложни су претњама агенција извршне власти. Очеви оснивачи су учинили Конгрес слабим јер су се плашили „демократије руље“. Али последица је била да Конгрес остане преслаб да би извршну власт сматрао одговорном.

Праву истрагу би морали да спроведу овлашћени независни стручњаци, али чак и овде може тешко да се пронађе независност. Толико људи се ослања на владине уговоре да је многима тешко да слободно говоре. Чињеница да одељења за физику и универзитети зависе од федералног новца објашњава зашто су академски физичари избегавали да оспоравају нарацију о 11. септембру.

Новац говори, а у корумпираној Америци 21. века новац је једино што говори.

Да бисте разумели тежину приватног вештачења, размотрите судбину стручњака који су ван сваке сумње доказали да су председнички избори 2020. покрадени. Да су избори покрадени је јасно као дан, али они који су изнели доказе исмевани су као „теоретичари завере“, тужени, процесуирани или им се прети кривичним гоњењем, а неки су осуђени, ако ме сећање не вара, на затворске казне због „мешања у изборе”. Чак су и они који су само протестовали због украдених избора ухапшени, оптужени и затворени као „устаници“. Сви који су преживели освету су банкротирали својим законским рачунима.

Неки од Трампових адвоката оптужени су заједно са њим у RICO (Значење RICO закона, или „Закона о организацијама под утицајем рекета и корупције“, је да је то закон који дозвољава властима да кажњавају преступнике који се баве криминалним активностима, посебно рекетирањем) оптужници од стране корумпиране црнкиње, тужиоца из Атланте, која је очигледно постављена на функцију новцем Џорџа Сороша и која је тренутно под истрагом због одласка на одмор са новцем свог љубавника коме је платила 700.000 долара да кривично гони Трампа.

Када људи виде да нема ограничења у моћи корумпираних тужилаца, плаше се да иду против система.

Чак и када би се некако спровела објективна истрага, ако би закључак био неприхватљив за владајућу елиту, медији би је дискредитовали. Доказане оптужбе не би водиле никуда. Погледајте колико дуго је Министарство правде САД могло да заштити Хантера Бајдена од савршено јасних доказа које је пружио на свом лаптопу.

У Америци данас главни резултат постижу енормне суме које у универзитете и државне школе уливају порески обвезници, корпорације, филантропске фондације као што су фондације Форд и Рокфелер, и бизнисмени вођени егом, који желе да њихово име заувек живи на зградама универзитета, а то је спочитавање кривице белим студентима и учење мржње према „белом расистичком олошу“, једном од најчешћих термина који се користе на часовима америчког универзитета.

Положај белаца у америчком друштву данас је такав да се шта год да кажу, чак и ако је засновано на чињеницама, одбацује као „говор беле надмоћи“. Другим речима, пошто су белци „аверзивни расисти“, ништа што кажу, упркос доказима, не може се веровати.

Дакле, пред нама је закључак да владајућа елита може да ради шта хоће, јер је свако оспоравање немоћно и резултира уништавањем изазивача од стране медија, одбацивањем његове породице и пријатеља, а ако је реч о пословном лицу-повлачење његовог финансирања, или његово финансијско уништење од стране демократског тужиоца који га доводи до банкрота уз цену бескрајне израде докумената, као што је корумпирани њујоршки тужилац урадио сајту Vdare.

Чини се да оно са чиме се суочавамо јесте да је амерички народ оно што владајућа елита жели да буде, а то је безбрижна овца, потпуно неспособна да заштити своју слободу и независност.

У ствари, потпуно покорен народ.

Извор: Are Americans a Totally Conquered People? | (paulcraigroberts.org)

Превод са енглеског: Центар за геостратешке студије

Насловна фотографија: presstv.ir

4. август 2024.

author-avatar

About Центар за геостратешке студије

ЦЕНТАР ЗА ГЕОСТРАТЕШКЕ СТУДИЈЕ је невладино и непрофитно удружење, основано у Београду на оснивачкој скупштини одржаној дана 28.02.2014., у складу са одредбама чл.11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр.51/09). на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом. Мисија Центра за геостратешке студије гласи: „Градимо будућност, јер Србија то заслужује: Вредности које заступамо утврђене су кроз нашу историју, културу и традицију. Ми се држимо тога да без прошлости нема ни будућности. Из тог разлога да бисмо градили будућност морамо да знамо нашу прошлост и да негујемо нашу традицију. Праве вредности су увек утемељене, а будућност се без тог темеља не може градити у добром смеру. У времену преломних геополитичких промена, од кључне важности је да направимо мудар избор и донесемо правилне одлуке. По страни треба оставити све наметнуте и искривљене идеје и вештачке нагоне. Чврсто верујемо у то да Србија има довољно квалитета и потенцијала да без обзира на претње и ограничења, сама определи своју будућност. Ми смо посвећени српском становишту и праву да сами одлучујемо о својој будућности, при том имајући у виду чињеницу да је историјски гледано било много изазова, претњи и опасности које смо савладали “. Визија: Центар за геостратешке студије тежи томе да постане једна од водећих светских организација у домену геополитике. Такође, жели да се позиционира као домаћи бренд. Настојаћемо да заинтересујемо јавност у Србији за међународне теме и окупимо све оне који су заинтересовани за заштиту државних и националних интереса, јачање суверенитета, очување териотријалног интегритета, очување традиционалних вредности, јачање институција и владавине права. Деловаћемо у правцу проналажења истомишљеника, како у домаћој тако и у светској јавности. Усресредићемо се на регионалну сарадњу и повезивање сродних НВО организација, како на регионалном тако и на међународном нивоу. Покренућемо пројекте на међународном нивоу за подршку репозиционирања Србије и очувања територијалног интегритета. У сарадњи са медијским кућама реализоваћемо пројекте који су усресређени на ове циљеве. Организоваћемо едукацију заинтересоване јавности кроз конференције, округле столове и семинаре. Настојаћемо да пронађемо модел за развој организације који би омогућио и финасирање активности Центра. Изградимо будућност заједно: Уколико сте заинтересовани да сарађујете са нама, или да помогнете рад Центра за геостратешке студије, молимо вас да нас контактирате путем електронске поште: center@geostrategy.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *