Шеф руске дипломатије Сергеј Лавов рекао је да Москва има информације да су плаћени војници са Косова, Албаније и из Босне послати у Донбас.

За новинарску агенцију Регнум ову вест је прокоментарисала Драгана Трифковић, генерални директор Центра за геостратешке студије:

"Верујем да ће ови наводи бити потврђени,  што није изненађујуће, ако узмемо у обзир чињеницу да су у свим конфликтима који се воде од почетка америчког интервенционизма били мобилисани екстремисти у зоне конфликта. 

Рио Тинто, истраживање и ископавање литијума, предвиђено усвајање нових закона који би требало да омогуће отимање приватних поседа и целокупна актуелна проблематика која је Србију довела на ивицу грађанског рата, представљају само кап у мору проблема са којима се држава суочава. Та кап прети да буде она која је прелила чашу. Ово питање је много веће и значајније него што може просечан грађанин и да претпостави.

Ово је питање безбедности, заштите тајних података од интереса за Републику Србију, питање којим су се тајни подаци предали страној компанији због чега, уколико постоји држава, неко мора да одговара за издају.

Да покушамо тумачећи правне регулативе да потврдимо ове тешке речи.

Пише: Драгана Трифковић за ИА РЕГНУМ

Политика НАТО на Балкану последњих тридесет година, прилагођена је стратешким циљевима Алијансе, међу којима је приоритет ширења утицаја ове војно-политичке организације.

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs

Youtube kanal