Преносимо са портала oruzjeonline.com

Архитектура безбедносне заједнице заснована је на низу вековима грађених и проверених поступака. Протоколи и методе се мењају и усвршавају, али једно остаје заједничко за сва времена и за све службе безбедности: тајност.

Брбљиви, искомплексирани и неостварени људи, причалице и хвалисавци, немају у тој пробраној бранши шта да траже…осим сопствене пропасти. Тако је у свим службама, без обзира да ли је реч о најстрожем обезбеђењу неког председника, државној и војној безбедности, па и у стандардном физичко – техничком обезбеђењу. И оно је све обимније и сложеније; оно што се раније сматрало послом портира или ноћног чувара такође добија другачију димензију.

Министарство одбране Руске Федерације објавило је снимак тестирања антибалистичке и противсателитске ракете А-235 НУДОЛ. Тест је недавно спроведен у Казахстану на полигону Сари-Схаган.

А-235 НУДОЛ је хиперсонична ракета коју је развио Алмаз-Антеј. У наредним годинама вероватно ће да замени садашњу ракету А-135, такође познату као АБМ-4 Горгон. А-235 се разликује од А-135 на два главна начина: мобилна је и носиће конвенционалну или нуклеарну бојеву главу.

Током децембра, линија фронта на украјинском ратишту није претрпела значајније промене. Док је наступило затишје на Херсонском и Запорошком фронту, на Доњецком фронту борбе су се водиле великим интензитетом. Непријатељ је био увучен у дуготрајне позиционе борбе на бројним подручјима, упоредиве са летњим позиционим борбама.

Према подацима МО РФ, тренутна линија фронта у Украјини је дужине 815 км.

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal