Јеменски побуњеници Хути дају све од себе да привуку међународну пажњу на себе и растерете притисак који трпи Појас Газе. У четвртак ујутро, неколико јуришних дронова лансирано је из области под контролом Хута на амерички разарач Thomas Hudner у Црвеном мору.

Лични осврт, пише Данко Боројевић

Неки дан, на свом приватном мејлу од мог пријатеља из САД добијем неке снимке уништених тенкова Абрамс из 1991. године и касније, уз опсежну анализу. Иначе, тај мој пријатељ је пензионисани бригадни генерал и редовни професор историје, на једном од престижних америчких универзитета.

Пише: Драги Ивић

Основа успешности у ланцу командовања састоји се, између осталог, у јасној и недвосмисленој комуникацији. Да би се било која команда извршила успешно, потребно је да буде јасна ономе ко ју је добио. Оно што су бројни теоретичари комуникологије образлагали у бескрајним докторатима, наша војна пракса сажела је у генијално једноставној узречици – ”кратко и јасно”.

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal