У селу Игриште код Куршумлије, 3. октобра 2022. године, свечано је обележена 110. годишњица од формирања гвозденог пука „Књаз Михаило“, најодликованије српске војне јединице у Првом светском рату.
 
Помену су присуствовали: заменик команданта Копнене војске Србије генерал мајор - Слађан Стаменковић са сарадницима, командант Треће бригаде војске Србије пуковник - Драган Антић са сарадницима, председник Општине Куршумлија - Војимир Чарапић са сарадницима, представници Српске православне цркве, делегација Резервних војних старешина Србије, делегација СУБНОР-а Србије, Савез Козака Балкана, појединци и друге борачке организација из Топлице, бројни гости и грађани, уз богат културно - уметнички програм.
 
Помен је одржан у част седамнаест ратника који су из села Игришта, 1912. године, загрљени - пешице, певајући отишли пут својих мобилизацијских зборишта, удаљених 50 и више километара, који се никада више нису вратили.
Храбрим војницима и јунацима Гвозденог пука, подигнут је први споменик у Игришту крајем 2016. године.
Фотографије: Чедомир Савић
 
 
8. октобар 2022. 
 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal