Разговор Драгане Трифковић, директора Центра за геостратешке студије са Дејаном Берићем најодликованијим српским добровољцем из Донбаса.

Интервју је снимљен 6. новембра 2016. у Москви у српској кафани “Кафана” у Добровољачкој улици.

Дејан Берић је српски добровољац који је од почетка украјинског конфликта у Донбасу. Он је најодликованији српски добровољац, познат не само по изузетној храбрости већ и по својој хуманости.

Резултат слика за Трифковић Берић

Поред тога што је штитио руски народ, за Донбас је овбезбедио хуманитарну помоћ из Србије.

И поред тога, одређене структуре из Србије, уз подршку руске пете колоне, су покушале да га дискредитују комплетну улогу српских добровољаца у Донбасу.

Случајно су те исте структуре умешане у покушај дискредитације Русије на Балкану и у покушај увлачења Русије у државне самоударе режиране од стране Ђукановићевог и Вучићевог режима.

Драгана Трифковић је неколико пута за време конфликта боравила у Донбасу, где се на лицу места упознала са ратним околностима, о чему је писала у ауторским текстовима и говорила на трибинама у Србији и иностранству.

14. новембар 2016. 

Интермагазин

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наше канцеларије

Србија
Кнез Михаилова 10, Београд
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Россия
Москва, Нижегородская, 29
+79160555681
center (@) geostrategy.rs

Youtube kanal