Саопштење Народног покрета 

Народни покрет је у току јучерашњег дана издао саопштење којим је упознао јавност Србије о злоупотреби припадника Министарства одбране и Војске Србије, приликом чега је поставио питања Министарству одбране и другим надлежним државним органима, по питању злоупотребе положаја и коришћења припадника Министарства одбране и Војске Србије у сврху промоције вакцинисања и покушаја манипулације српске јавности, јер је део припадника добио наређење да се појави испред пункта за вакцинисање у хали 11 Београдског сајма, ради фотографисања и снимања за медије, а да исти нису били у обавези да приме вакцину.

Уместо одговора, на званичном сајту Министарства одбране објављено је саопштење да се ради о пласирању неистине о активностима припадника Војске Србије и Министарства одбране, те да се ради о пласирању разноразних теорија завера о вакцинама и лажи о војсци зарад скупљања јефтиних политичких поена и да служе на част њиховим креаторима.

Овом приликом обавештавамо српску јавност да су информације које смо објавили истините, као и да то знају и припадници Министарства одбране и лица која су испред те институције објавила саопштење којим покушавају истину да оповргну.

Оно што не знамо, то је због чега Министарство одбране на овај начин продубљује тему и истину назива лажима, а лаж истином? На овај начин се непосредно наставља урушавање кредибилитета и поверења које постоји у народу према институцији Војске Србије. Постоје питања од значаја за јавност која превазилазе уско политичке интересе, без обзира о којој се политичкој структури на власти или опозицији ради. Постоје и покрети, странке, појединци, којима су заједнички национални циљеви и интереси изван скупљања ситних политичких поена. Институције државе Србије, међу којима и Министарство одбране, представљају Србију, а не Српску напредну странку и кризни штаб. Они који се налазе на челу институција, морају да буду свесни ових чињеница као и одговорности коју имају према грађанима.

Министарство одбране и Војска Србије су далеко изнад било које политичке опције, намењени да служе народу Србије, буду темељ безбедности државе и народа, ма каквог политичког, верског, националног или било којег другог уверења и опредељења били. С тим у вези, никоме не припада ексклузивитет патриотизма, јер патриотизам и љубав према својој држави и свом народу се показује на други начин, а не свесним манипулацијама и лажима. С друге стране злоупотреба официрске части не може да служи на част онима који то чине.

Информативна служба Народног покретa

22. jaнуар 2021.

Упутнице:

http://www.mod.gov.rs/lat/16898/saopstenje-16898?fbclid=IwAR0tZyGzXksJSsjEW9KudnLKrWw-ylJfMFNNb4SfryM-9nDMoSerGwfFFCU

 

 

 

 

 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наше канцеларије

Србија
Кнез Михаилова 10, Београд
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Россия
Москва, Нижегородская, 29
+79160555681
center (@) geostrategy.rs

Youtube kanal