Од 6-7 децембра одржана је међународна научна конференција „Проблеми оживљавања фашизма у Европи у 21. веку и могућности његовог превазилажења“. Догађај је организовао Центар за геостратешке студије (Београд) уз подршку интернет издања IMHOCLUB.EU. На конференцији која је одржана у онлајн формату, учествовало 37 научника, публициста, јавних личности из 23 државе света. 

 

Драгана Трифковић, генерални директор Центра за геостратешке студије у свом поздравном говору на почетку конференције, истакла је: 

"Прошло је 80 година од стварања анти-фашистичких покрета у Европи, а данас се поново суочавамо са проблемом за који смо мислили да је решен окончањем Другог светског рата. Увиђајући те проблеме као одговорни интелектуалци, не смемо да затварамо очи пред оним што видимо. Циљ данашње конференције управо и јесте заједничка дискусија о овој теми многобројних учесника из целог света.

У свом излагању ћу рећи нешто о хронологији догађаја и разлозима за поновно оживљавање нацизма и фашизма у 21. веку, али пре тога желим да скренем пажњу свим учесницима да ће се на конференцији обратити еминентни стручањаци из различитих области и водећа светска имена слободне мисли, која ће тему наше конференције анализирати из разчичитих погледа. Након дводневног излагања учесника конференције и заједничке дискусије, донећемо закључке као и план даљег деловања. Прва конференција је само почетак нашег дугорочног пројекта који треба да окупи бројне интелектуалце, научнике, слободне новинаре и независне активисте из целог света.

У Москви је 14. децембра одржана промоција нове књиге Драгане Трифковић на руском језику "Крим и Донбас су Русија, цео свет је Русија осим Косова, Косово је Србија" у издању руског Центра стратешких коњуктураПромоцију, која је одржана у медија центру "Савеза официра Русије" су организовали Координациони савет невладиних организација Русије и Центар за геостратешке студије из Србије. 

Од 6-7 децембра одржана је међународна научна конференција „Проблеми оживљавања фашизма у Европи у 21. веку и могућности његовог превазилажења“. Конференција је одржана у онлајн формату и на њој је учествовало 37 научника, публициста, јавних личности из 23 државе света. Догађај је био темпиран да се поклопи са осамдесетогодишњицом стварања масовног антифашистичког покрета у Европи. У Босанском Петровцу је 6. децембра 1942. године објављено стварање Женског антифашистичког фронта Југославије. Догађај је одржао Центар за геостратешке студије (Београд) уз подршку интернет издања IMHOCLUB.EU.

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal