Светлана Максовић за РЕГНУМ

Протести у Београду трају од 7 јула и кренули су спонтано, само неколико сати пошто је председник Србије најавио пооштравање мера борбе против епидемије вируса корона. Народ је једноставно кренуо да испољи своје незадовољство испред Народне скупштине, обавештавајући једни друге путем друштвених медија. Имам доста пријатеља на Западу, и сви верују да смо кренули да се бунимо против пооштравања мера и нису схватили зашто смо наставили протесте и после укидања тродневног полицијског часа. Ситуација у Србији је много сложенија. Наиме, епидемија, корона и пооштравање мера су само били последња кап у препуној чаши.

Пише: Драгана Трифковић

Поштована госпођо Мијатовић,

Са великом пажњом смо прочитали ваш годишњи извештај за 2019. годину, објављен 21. априла 2020. године, као и извештај о раду за прво тромесечје 2020. године. Овим путем смо желели да вам скренемо пажњу на пропусте које смо уочили и на горуће теме из области људских права, којима није указана пажња.

Пише: Никола Милованчев

Млади историчар Бобан Батричевић објавио је 14. марта 2020. г. на порталу „Антена М“ чланак под насловом „Случај митрополита Јоаникија Липовца“. Оцене изнесене у овом тексту нису историјска новост, јер их титоистичка историографија понавља 75 година, настојећи да митрополита Јоаникија прикаже као сарадника окупатора, посебно позивајући се на његово присуство на Петровданском сабору, 12. јула 1941.

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наше канцеларије

Србија
Кнез Михаилова 10, Београд
+381654070470
info (@) geostrategy.rs
Россия
Москва, Нижегородская, 29
+79160555681
inforussia (@) geostrategy.rs

Youtube kanal