„Смрт Митрополита Амфилохија може да се пореди са смрћу патријарха Павла. Међу свим Србима је присутна мешавина туге, жалости и страха, јер је митрополит Амфилохије био народни патријарх. Мислим да ће митрополит Амфилохије бити проглашен за свеца“, каже за „Србин инфо“ Дејан Мировић и истиче да је митрополит био главна препрека за одвајање Косова од Србије.

– Био је прави чувар Пећког трона. Све време се противио Бриселском споразуму. Изгубили смо великог борца за Косово. Еписком Јоаникије би био логичан наследник митрополита Амфилохија.

Више пута је привођен токо пандемије корона вируса, шест сати саслушаван у полицији. Његова смрт иде на душу и тим бездужним људима, али и онима у Србији, политичарима и безбедносним службама које су га нападале – рекао је Мировић.

Србин.инфо

1. Новембар 2020.

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наше канцеларије

Србија
Кнез Михаилова 10, Београд
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Россия
Москва, Нижегородская, 29
+79160555681
center (@) geostrategy.rs

Youtube kanal