Саопштење покрета „Уједињени за Србију“

Дана 30. новембра 2021.године одржана је прва конференција за медије новоосноване политичке организације Покрет „Уједињени за Србију“, на којој су говорили председник овог покрета, Драгана Трифковић и заменик председника покрета, Александар Танасковић.

 

Покрет „Уједињени за Србију“ je политичка организација одговорних, патриотски оријентисаних људи, који разумеју проблеме савременог српског друштва и могу да понуде одговарајућа алтернативна решења која би довела до општег напретка Србије као државе, односно побољшања положаја свих њених грађана.

Политичка сцена у Србији осликава стање друштва у целини: деградирајући, висок степен фрагментације, неразумевања, искључивости и агресије, који је резултирао губљењем поверења грађана у саму државу и све чиниоце друштвеног живота.

Целу конференцију за штампу Покрета: "Уједињени за Србију", можете да погледате: 

Покрет „Уједињени за Србију“ тежи:

- споју демократског и патриотског

Злоупотреба демократије произвела је неповерење и несигурност грађана, којима се намеће да је свако национално, патриотско опредељење неприкладно и назадно, иако то води губљењу сопственог идентитета.  Зато ће Покрет „Уједињени за Србију“  јасно подржавати и промовисати пројекте, идеје и активности које су усмерене ка остваривању државних и националних интереса Републике Србије.

 

Очување Косова и Метохије у саставу Србије, у складу са међународним правом и Резолуцијом 1244, Уставом Републике Србије и вољом већине њених грађана, један је од основних циљева будућег рада.

- споју традиционалног и модерног 

Спајањем традиционалног, оног најбољег у нашој вишевековној традицији и историји, и модерног у смислу коначне имплементације корисних савремених пракси како најразвијенијих западних тако и источних земаља у области политике, безбедности, права, економије и свих других области јавног деловања са посебним акцентовањем на област културе и унапређења науке и образовања,  мора бити реализован опоравак српског друштва.

У остваривању својих циљева Покрет ће се залагати за:

  • хитно спровођење декриминализације друштва
  • ресуверенизацију и поштовање Устава и закона ове земље за све подједнако
  • јасно одређивање државних и националних интереса
  • кодификацију закона и прописа
  • професионализацију државне управе
  • другачији и одговорнији приступ економској политици
  • очување свих природних и друштвених ресурса

Превелика централизација моћи, у рукама мале групе људи, непоштовање Устава и закона, резултира тиме да се грађани осећају угрожено, небезбедно, усамљено, уплашено, и свесно да сам појединац не може ништа!

Живимо у време великих промена и велих потреса и на међународном плану. Свет је суочен са политичком, економском кризом, мигрантском кризом, кризом вредности и коначно са здравственом кризом. Због тога је од велике важности да правилно проценимо сва дешавања и спољну политику прилагодимо потребама побољшања сопственог положаја. Актуелан је процес редистрибуције моћи светских снага, који ће имати утицај и на наш регион.Не смемо да будемо само неми посматрачи, већ активни учесници.

Покрет „Уједињени за Србију“ ће се с тога, пре свега, залагати за проналажење, кроз отворени дијалог, заједничких вредности око којих можемо да се сложимо.

Залагаћемо се за проналажење најширег друштвеног консензуса по свим најважнијим питањима за опстанак и развој нашег друштва. Не можемо да се бавимо само одређеним изабраним или ексклузивним темама, потпуно игноришући остале проблеме.

Основни циљ  будућег рада је уједињавање, са свима који су свесни тежине тренутка у којем се налазимо и у исто време спремни да постојеће поделе у друштву бришу.

Свесни тежине тренутка, а пре свега одговорности која је на свим политичким актерима, овим путем позивамо све заинтересоване организације, удружења грађана и појединце који деле наша мишљења, да нас у наредном периоду контактирају како бисмо разговарали о заједничкој сарадњи и уједињавању наших снага.                     

1. децембар 2021. 

 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs

Youtube kanal