У Грозном ће 24. јануара 2024. године бити одржан Гала пријем „РУСИЈА-2024“, посвећен 10. годишњици савезног информативно-политичког часописа Бизнис Грозни /рус. Деловой Грозный.
Догађају ће присуствовати преко 80 представника из 9 земаља: Руске Федерације, Краљевине Мароко, Бенина, Гане, Индије, Турске, Немачке, Србије и Белорусије.

Међу гостима ће бити: амбасадори земаља, представници Савета Федерације Руске Федерације, Државне думе Руске Федерације, Законодавне скупштине Санкт Петербурга, Законодавне скупштине Лењинградске области, законодавне и извршне власти Републике Чеченије, Парламент Доњецке Народне Републике, познати политиколози и новинари, велики бизнисмени-произвођачи, личности из културе и уметности, као и популарни руски естрадни уметници и представници шоу-бизниса.
У оквиру свечаног дела догађаја биће снимљен запис књиге посвећене првом председнику Чеченске Републике, хероју Русије Ахмату-Хаџи Кадирову.
НАПОМЕНА: 24. јануара 2024. навршава се 10 година рада савезног информативно-политичког часописа „Деловой Грозный“, који показује висок професионализам и ниво којем нема аналога.
Руководство часописа је успело да успостави блиске пријатељске везе са администрацијама шефова земаља и региона, Саветом федерације, Државном думом Руске Федерације, федералним и регионалним министарствима, укључујући њене информационе партнере (штампа услуге), оглашивачима и колегама региона Северног Кавказа и федералног центра, суседног и далеког иностранства.

Фото: Хусейн Ибрагимов, главни уредник часописа Деловой Грозный
Тренутно, редакција има канцеларије у великим градовима земље као што су Москва, Санкт Петербург, Сочи, Грозни и Република Крим. Часопис се успешно представио у многим градовима, укључујући Москву, Санкт Петербург, Ростов на Дону, Краснодар, Сочи, Крим.
Часопис је добитник бројних регионалних и међународних такмичења и награда:
- лауреат пословне награде SMGAWARDS-2020 у категорији „Најбољи сјајни часопис“;
- победник у креативном конкурсу Медијског форума „Сва Русија“ (2017 – 2018 и 2021 – 2023) у категорији „Најбољи дизајн“;
- лауреат номинације „Најбољи сјај земље“ на годишњој пословној награди WFM Awards-2021.
Уредници часописа су награђени бројним владиним наградама за допринос објективном извештавању о животу земље, укључујући значајне: Писмо захвалности Државне думе Руске Федерације, Захвалност Министарства спорта Руске Федерације, Почасна диплома шефа администрације и владе Чеченске Републике, Писмо захвалности Законодавне скупштине Лењинградске области.
Међу стручњацима и читаоцима часописа „Деловой Грозный“ су познате владине и јавне личности, политиколози, публицисти, као што су: Александар Сосновски, Дмитриј Видрин, Драгана Трифковић, као и велики бизнисмени, успешни људи и обични грађани. 

16. јануара 2024. 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal