Пише: Милош Здравковић

Једноставно речено, банкари контролишу свет. То се дешава још од формирања Федералних резерви (Централна банка САД, која није у власништву државе) 1913. године, а додатно је учвршћено уклањањем златног стандарда 1971. године (највеће пљачке у историји човечанства). У већини случајева, јавност верује да влада сакупља новац путем пореза прикупљених од њених грађана и компанија које послују унутар државних граница. Тим новцем, тако се верује, плаћају се све услуге и програми који су потребни за функционирање земље. Али то уопште није тако.

Новац који се прикупља од грађана иде директно у централне банке у приватном власништву. То је начин на који централне банке заиста раде: Ц-Банка кредитира новац и купује дугове владе. Али банке заправо немају новац који позајмљују, па када им је потребно, исти  штампају, без икаквог реалног покрића (амерички савезни дуг је 22 000 трилиона долара). Новац који штампају не вреди ништа јер га ништа не подржава (нема златне подлоге). У прошлости је амерички долар био подржан такозваним „златним стандардом“ и то је одређивало вредност валуте.

Људи широм Европе и света напокон се буде из америчког сна. Од Ламанша до Урала, надаље до Токија, од Балтика до Средоземља, па до рога Африке, све више људи схвата ко из темеља руши сан о свету без граница. Како то бива у високобуџетним холивудским филмовима, убица је обично неко из блиског окружења, у којег жртва (Европа) има пуно поверење. Тако је и сада. Главна претња „слободном свету“ није Владимир Владимирович, него онај ко у Путина упире прстом, вичући “држите диктатора”, а да се Власи не сете, Сједињене Америчке Државе (односно дубока држава која је најпре окупирала САД).

Они који управљају централним банкама раде све што могу, како би осигурали да Велика Британија не напусти ЕУ или не оде у потпуности. Они су покушали да спрече долазак на власт председника Трампа. Ипак, време је показало да су итекако рањиви, да је њихова моћ итекако ограничена успоном „алијансе“ најмногољуднијих држава на планети. Ипак, они добровољно никада неће одустати од своје контроле. Они ће узвратити до самог краја, јер за то им не треба војска или нека огољена сила.

Тренутни банкарски систем је веома нефункционалан. Он је исполитизован и искривљен, док су данашње мега банке превелике (да би пропале) институције, практично оружје државе. На делу је ужасна пракса. Менаџмент се плаћа мега милионима, док се „социјализују“ губици банака и осигуравајућих кућа које води тај исти менаџмент.

Свет је вековима функционисао тако што су сиромашни позајмљивали од богатих. Богати су наравно наплаћивали сопствени интерес и то наравно није ништа чудно само по себи! За камату се зна више од једног миленијума. Ипак, „ново доба“, донело је једну велику новину - да неко ко је без пара позајмљује новац, наравно виртуелан. Уз то, неко ко је у потпуности без покрића, наштампао је велике количине свежег новца и даје неком тај исти новац, при том га уцењује, поставља услове, инволвира своју технологију, своје прописе (које мења у сред утакмице), намеће своје фирме и производе…

Али како је то могуће? Опште је познато да се недостатак новца може надокнадити позајмицом од онога који га има. Новац се увек позајмљује уз камату, камата је цена новца. Ту наравно нема ничег спорног. Спорно је када „сиромашни“  дају своје резерве на чување „богатима“, а онда им „богати“ дају кредите са каматом и разним уценама. Како је то могуће?

Вековима се капитал таложио и множио на Западу. У субкултури је постало опште место да на Западу има новца. Они одређују ко шта има, шта колико вреди, а при том су у потрази за још већим профитом запоставили производњу. Међутим, по инерцији на Запад се ишло по свеж капитал, а онда се десило чудо. Постало је јасно да на Западу пара нема, реалних, покривених златном подлогом. Милијарде фиктивних трансакција напумпале су билансе празних банака на Западу, настао је вакум, па онда криза. Али како је англосаксонски свет „објаснио“ остатку света да су они ти који држе памет и паре!? На првом месту је импресивна војна сила, на другом незамисливи безобразлук, а на трећем рејтинг агенције. Зато не чуди да је остатак света пожурио да се наоружа, да у трговини почиње да користи западне методе преговарања, и на крају да оснује сопствене кредитне агенције. Зато је за лидере групе Брикс, прворазредни задатак био да после Брикс банке оснују и рејтинг агенцију, независну од мешетара са Вол Стрита.

Банке су у прошлости пружале две банкарске услуге; чување и посредовање новца. Новац је био роба, а не само рачуноводствена фикција. То је била плутајућа апстракција. Разлика је већ изгубљена са текућим рачунима који плаћају камату и политиком „делимичне резерве“ са валутом створеном ни из чега. Али људи би заиста живели у земљи снова ако би Централна банка заиста постала банка свих. За сада, Централна банка је у потпуности задужена за каматне стопе и све кредитне политике, без икакве конкуренције.

Златна клаузула

Да би се носили са растућим дуговима и штампањем новца за плаћање десетина нових социјалних програма, председник Френклин Делано Рузвелт је 1933. направио две „изванредне“ промене у финансијском систему. Прво, затворио је банке на четири дана и присилио Американце да се окрену и замене сваку унцу злата које су поседовали за 20,67 долара у папирном новцу. Тада је влада подигла цену злата, избрисавши 69% уштеђевине свакога ко је следио ова правила.

Ово је  био само почетак. Рузвелт је такође елиминисао “златну клаузулу” у свим уговорима, укључујући зајмове, обвезнице и друге финансијске инструменте. У то време, људи су се бринули да би влада могла да увећа вредност њиховог новца. Тако су додали златну клаузулу, која је значила да би отплате могле бити и  у злату.

Ове златне клаузуле биле су у федералним зајмовима, банкарским депозитима, уговорима о осигурању и другим приватним уговорима. Када је Рузвелт забранио златну клаузулу, украо је милијарде од инвеститора. У ствари, процењује се да је то правило узело 700 милиона долара (тадашњих долара, однос је пута 20) годишње од 1933 од приватних инвеститора који су купили државне обвезнице.

Украдене су милијарде од људи који су изгубили новац од укидања златне клаузуле у приватним уговорима, банковним рачунима и уговорима о осигурању. Укидање златне клаузуле било је толико контроверзно да су инвеститори тужили владу. Случај је отишао до Врховног суда. Рузвелт је био престрављен када би његов потез био поништен. Чак је и саставио говор у којем је рекао да ће игнорисати суд ако буде пресудио против њега.

Коначно, његов политички притисак је функционисао и суд је одлучио 6 према 5, дакле прегласавањем, у корист Рузвелта. Наравно, постојале су и последице; десетине милиона људи изгубило је огромну количину своје штедње. И након процвата, берза је убрзо пала за 50% у једној години.

Историја се понавља

Још један јубилеј дуга био је око 40 година касније. Почевши од касних шездесетих, дошло је до још једног популистичког устанка. То је била комбинација економског и друштвеног превирања. Широм земље је дошло до једног сукоба. Мали фармери (преци истих фармера коју су Трампа довели на власт) су се борили против банака и железница, раднички синдикати борили су се са својим шефовима и федералним судијама. Студенти су се борили са сваким ко је имао ауторитет. Изборни скупови рутински су завршавали насиљем. Истовремено, дошло је до велике финансијске кризе. Влада и појединци су позајмили прекомерне суме новца, а многи су имали тешкоћа у отплати кредита, јер је у то време сваки долар морао бити подупрт златом у вредности од 0,25 долара. Тако да влада није могла да штампа неограничене количине новца (што је садашњи случај).

Такође, страним кредиторима који су поседовали државне обвезнице САД, дозвољено је да уместо долара скупљају отплате у златним полугама, тако да су златне резерве брзо нестајале. Од 1958. до 1968., 52% америчких златних резерви напустило је земљу у облику отплате за америчке дугове. Влада је била уплашена. За вође САД постојао је само један излаз. Да „понове историју“. Прво су елиминисали 25% златне подршке сваког долара. Онда, 1971. године, председник Ричард Никсон потпуно је одустао од обећања САД да ће платити златом за доларе страним кредиторима.

Лажни долар

Централна банка је створила лажан долар након 1971. године када је Никсон прекинуо коначну везу долара са златом. И управо је овај лажни долар претворио Америку из највећег светског кредитора у највећег дужника на свету и претворила америчку економију од економије највећег светског трговинског суфицита у економију највећег трговински дефицита на свету.

Овај преокрет уништио је раднике који су хранили породице, остављајући генерацију беби-бумера са опадајућим реалним приходима, са скраћеним радним временом и без вишкова за уштеду. Коначно, ФЕД, са својим ултра-ниским каматним стопама , јер  ФЕД још увек позајмљује по стопама испод инфлације, што је уштеду новца учинило неукусном, непрофитабилном и непотребном.

Како ће већи дефицити смањити савезни дуг?

Како ће влада САД да настави трошење стварних ресурса на лажне ратове како би Американци били сигурнији или бољи? Јасно је да ће се ово завршити у хаосу, ако се ништа не предузме да се то заустави.

Да ли је на видику спас ?

План за смањење економије је покренут. Прорачуни БДП-а, штедње и незапослености се мењају из једног важног разлога. Одузимање нарације Централној банци. Систем ће се срушити и ФЕД ће бити окривљен за колапс целог система.

Централне банке су одржавале систем дуже ради увођења света у једну светску владу. Из истог разлога, све земље морају бити спуштене на  најнижи животни стандард како би се створили једнаки услови за равномерну интеграцију у НВО систем. Избором Трампа почели су да се урушавају планови „дубоке државе. Након тога, Транс-Пацифичко партнерство (ТПП), трговински споразум који је дизајниран по мери и за дубоку државу, одбијен је од стране Трампа и поништен, након чега је уследио трговински споразум НАФТА-е, о којем се сада преговара. То је такође један од разлога што Брегзит опструира конзервативна влада британске премијерке Терезе Меј.

Конкретно, кроз ове трговинске споразуме, богатство Запада је пребачено у друге земље преко WTO-а (Светске трговинске организације).

Сада, централне банке напорно раде како би урушиле економију и како би окривиле Трампа, јер Централне банке желе да контролишу причу. Али патриоти (ситни пољопривредници, радници, индустријалци, произвођачи једном речју) имају другачији план. Целокупни план „слободног дела човечанства“ је да изгледа као да председник дозвољава економији да се врати на прави пут, и ради боље него икада.

Уништавање централних банака

Корпоративни медији и Deep State не знају како да се носе са овим информацијама јер су се надали да ће трговински рат и каматне тарифе уништити економију. Међутим, читав овај план „произвођача“ је да натера ФЕД да уради оно што најбоље ради, да сруши економију. Они ће узвратити ударац и покушаће да се одупру, али на крају неће имати избора него да подигну каматне стопе.

БДП се удвостручио, стопа штедње се повећала, а стопа незапослености је преполовљена. Економија не ради лоше и меjнстрим медији не могу да се носе са овим на било који други начин него да Обами дају све заслуге за побољшање уместо Трампу. Али Трамп и патриоте су поставили ову замку да би могли да контролишу економски наратив и приморају ФЕД да спусти економију подизањем каматних стопа, као што то већ дуго говоре. Сада кажу да то није потребно, јер је економија много јача – иако се све заснива на лажним бројевима.

Они покушавају да пронађу излаз из ове замке, иако је то постало веома тешко, јер су се тако дуго бавили повећањем каматних стопа и Трамп је то потврдио рекавши да ФЕД чини оно што мисле да је најбоље . Ово је поставка да ФЕД обори економију. У међувремену, осим тога, Конгрес је на ивици да затражи ревизију ФЕД-а.

Читава фарса је постављена, јер су само статистички бројеви промењени како би се створила илузија да је економија боља. Сада победа припада Трампу и патриотима, што потврђују и статистички подаци.

Економија неће пропасти због Трампа, већ због банкара. Алијанса треба да на одређени начин подстакне излазак Deep State, за неопходну транзицију из искривљеног финансијског система у потпуно нови QFC – Quantum Financial System.[i]

Имајући то на уму, пре неколико недеља Трамп је експлицитно рекао ФЕД-у “Повећајте своје стопе, најбоље знате како да управљате економијом”. При каматној стопи од око 3% економија ће пропасти.

Уништавање старе економије

Дубока држава користи западне земље да служе као њихова главна платформа за финансијску доминацију глобалне економије. Дакле, оно што Трамп ради је уништавање старе економије и њено припремање за нову економију. Једини начин да се то уради је да се униште централне банке, јер ако централна банка уништи економију они ће само направити привремени опоравак и иста ствар ће се поновити за неколико година.

Ова „замка“ отвара могућност да се преузме контрола над стварном економијом као последица. То је почетак следеће фазе. Једном када је ФЕД буде сломио економију, јер су увучени у ову невољу подизањем каматних стопа, онда ће Трамп и патриоте контролисати причу.

Све централне банке у приватном власништву постаће застареле и престаће да постоје. Цео монетарни систем ће бити премештен у нови QFC-систем, који већ чека као запета пушка. SWIFT монетарни трансферни систем ће бити заустављен на међународном нивоу. У међувремену је нови систем преноса CHIPS-а постао оперативан. Злато ће бити враћено као новац. Централни банкари дубоке државе су инсистирали на распаду финансијског система пре него што се нови QFC  у потпуности имплементира. Администрација председника Трампа се активно супротставља овом притиску. Такође су знали да је банкарски систем Дубоке државе применио скривена правила која су дизајнирана за конфискацију имовине људи. Из тог разлога је створен QFC.

Након ове транзиције, владе више неће имати никаквог ангажмана у издавању новца , то ће бити одговорност народа , док ће све централне банке бити укинуте. Свет не мора да чека на другу резервну валуту, све земље треба да учине оно што је једино исправно, да користе своје властите валуте које имају злато као потпору.

Банке више неће држати фондове клијената, већ ће служити само као финансијски центри за саветовање. Власници рачуна ће имати потпуну контролу над својим новцем под транспарентним и дигиталним квантним финансијским системом.

Истина је спремна да изађе на видело

Многи људи су уморни од лажних новости и све већи број људи говори да су искључили BBC, CNN, NBC,  да гледају Russia Today, а у неким случајевима уопште не гледају телевизију. Покрет расте све више и више, сваки дан. Људи желе затворене границе уместо отворених граница. У међувремену, Трамп спрема војску како би заштитио грађане од ванредног стања, а не да интервенише у страним ратовима.

Сат откуцава за Deep State, пошто истина излази на видело.

Мени лично, да је неко рекао пре десет година, да ћу бити у стању да напишем нешто против Америке, не против владе у Вашингтону, рекао бих му да није нормалан. Од покојног оца бих вероватно батине добио. Која то држава има лепшу музику, спорт, науку, филмове, то је била земља мојих снова. Кад би се свирала америчка  химна, осећао сам жмарке које сада осећам када чујем… Тешка срца сам схватио да је политика нешто друго од америчких цивилизацијских достигнућа. Није било лако  американофилу као мени признати да им је спољна политика антиевропска и експанзионистичка и да је воде мултинационалне компаније са којима просечан Американац нема ништа.

Задњи ће, чини се, прогледати поједини припадници НВО сектора, вероватно када пресуше извори финансирања, који неуморно расписују потернице за свима који се дрзну јавно да укажу на то да Америка више није оно што је некада била. Ко критикује амерички империјализам, тај је против демократије, а врло вероватно је и Путинов плаћеник.

Заиста, лако је објаснити жељу за бољим животом, себе, својих ближњих, материјалним бенефитом, али треба имати и мало достојанства… У супротном могли би сви да продају дрогу.


[i] Квантни финансијски систем, (QFC) - Растућа алијанса источног света предвођена Кином, која је названа БРИКС (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужна Африка), била је спремна да преузме контролу над мртвим финансијским системом и постепено захтева да нови финансијски систем буде 100% транспарентан, дигиталан и са чврстом подлогом (у односу на стари, декретни новац, систем заснован на односима и валутама).

Као резултат потпуно договорених услова за предају који су ступили на снагу 24. децембра 2013. (када је Федерална банка резервисала на 99 година за штампање америчког државног новца за 3% плаћену камату у злату), развијен је нови финансијски систем заснован на квантној брзини обраде и напредним алгоритмима софтвера. Овај нови Квантни финансијски систем (QFC) не само да је створио савршену економску транспарентност, већ је то учинио на свакој трансакцији широм света. Доступан је 24 сата 365 дана годишње.

QFC такође има способност да идентификује сваку трансакцију и да је директно повеже са чврстим, физички сведеним или ускладиштеним средствима (злато, дијаманти, платина, ретки земљани елементи, итд.) Што заузврат трајно елиминише концепт фракционисања резервне позајмице (тј. декретни новац). https://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_money

QFC је такође уградио заштитну технологију шифрирања (вишеструки унакрсни алгоритми и симултане процедуре) која спречава хаковање и превару, злоупотребу од стране банкарских официра и давања информација о стању рачуна клијента нежељеним лицима и сл. Новац на QFC мора имати history (порекло), tax free (плаћен порез унапред) и immunity (имунитет – ово је посебно битно јер онемогућава произвољно тумачење државних органа о пореклу и начину стицања новца, количини новца итд.,  као и произвољно наметање пореза у случају неозбиљних држава чији је клијент држављанин).

Оваква унапред контрола у старту елиминише смисао криминала (наркотици, трговина људима, оружјем итд.), корупције и сл. јер новац стечен на тај начин никако не може да се стави у QFC. Пошто је QFC дигиталан систем (нема кеша) губи се свака нада за прањем пара и каснијом употребом. Ако овоме додамо и строго санкционисање било којег покушаја трансакције између QFC „чистих“ и „криминалних клијената“ долазимо до потпуног обесмишљавања, а самим тим и од самонестајања криминала. Обесмишљавање криминала  је неупоредиво боља метода сузбијања криминала него јурњава за криминалцима и јатацима по свим могућим сферама и нивоима деловања.

QFC ће обезбедити праведан монетарни систем за све.

Извор : http://www.blissfulvisions.com/articles/quantum-financial-system.html

 

13. април 2020.

Блог Милоша Здравковића

 

 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal