Пише: Душан Нелки

Зашто је цена нафте испод нуле? Коме погодује овакав сценарио?
У својим припремама да тотално покори свет „дубока држава“ детаљно је планирала сваки корак. „Дубока држава“ располаже огромним бројем умних људи који раде за њене интересе и за то су енормно плаћени. До скора њихова примања била су неограничена. Све оно што осмисле ови генијалци, а иде у прилог идеји о формирању „златне милијарде“ плаћано је онолико колико би затражили. Новац није био проблем, било га је у изобиљу.

Да подсетим, до пре пар месеци, монетарном политиком Америке није управљала америчка влада, одлуку о томе: ко ће добити кредит, на који износ, са којом каматном стопом и на који рок доносила је неколицина људи. Централном банком Америке од 1913. године владале су 4 породице. Привилегију да одлучују о свему на планети омогућило им је то што су били саставни део система најмоћније државе света. Ове породице почетно богатство стекле су у 19. веку на бази лукавства, није то била превара била је то лукаво осмишљена стартегија да се са релативно малим капиталом финансирају многоструко већи финансијски циљеви. Све до 1971. године Америка је имала златну подлогу тј. за било који износ који бисте у доларима однели у банку иста је била дужна да вам да одговарајућу количину злата. То сада није могуће, златне резерве покривају безначајан износ новца у оптицају. Укидањем златне подлоге ова група загосподарила је прво америчким финансијским тржиштем, а потом и светским. Штампањем новца без покрића успели су да покоре планету. Овим безвредним папирима, захваљујући економској и војној премоћи Америке, могли су купити било шта и било где на паланети, а све под мотом демократије и заштите људских права. Бизарно образложење које је прогутала светска популација полако излази на видело. Необичне, чудне и настране реакције банкарског система, поготову у Америци, који је награђивао неуспешне и од пропасти спашавао приватне фирме државним новцем, сад долази на видело.

По званичним извештајима 42 појединца располажу половином светског капитала, то значи да све оно што је требало бити распоређено на 3.700.000.000 људи узело је њих 42. Овде се не говори о правди, овде се само констатују чињенице, али ни те званичне чињенице нису тачне.

Умних људи има и на другој страни, не раде сви за дубоку државу. Ти умни људи покушавају да се супроставе и савладају највеће зло у људској историји. Они желе да од неминовне смрти спасу 6.500.000.000 људи. Они желе да спрече ове злочинце да нас истребе. План глобалиста је да две четворочлане породице сведу на једног човека. Хоћете ли пристати да вам побију целу породицу вашег брата, вашу децу и вашу жену, остављајући само вас у животу? Ја нећу.

Стављањем централне банке Америке под контролу владе и министарства финансија ускраћен је приступ новцу онима који су га бесомучно штампали. Али то што им је ускраћен приступ штампарији не значи да они тог новца немају. Читави подземни градови пуни су наштампаних долара. План глобалиста је био, а и сада је, да изазивањем рецесије смањењем привредне активности у условима непостојеће пандемије корона вирусом која подразумева полицијски час, изврше неопходне припреме. Сејањем страха код народа од непостојеће болештине, који додатно повећава присуство војске и полиције на улицама опустелих градова, врши се припрема становништва на безпоговорну послушност. Људи се припремају да без отпора уђу у канал за клање исто онако како се говеда спроводе под нож месара у кланици. До клања неће доћи одмах, за то су потребне припреме и време. План је био да се заустављањем саобраћаја и привредних активности постигне презасићење тржишта нафтом што би неминовно довело до пада цене и пада акција привредних субјеката у овој области. Иако лавовски део овог тржишта глобалисти контролишу, пожелели су да узму све.

Сећате се прича из ере Горбачова и Јељцина када су Американци тражили да рудна богатства Русије буду јавно светско добро којим би руководили они који имају паре да га купе. Да ли је срећа што се појавио Путин, што је оснажио руску војску и спречио овај сценарио, или је то нешто друго, сазнаћемо ускоро.

Којим парама је требало да буду купљени нафтни терминали? Па оним које би биле одштампане од стране дубоке државе да им те овласти у марту није одузео Трамп. Да, али дубока држава има читаве подземне градове пуне одштампаних долара, шта их спречава да их преко својих банака ставе у промет и опет покупују планирано?

Међународна банкарска мрежа за платне трансакције СВИФТ је организација под контролом глобалиста? Е па више није, и њу је Трамп блокирао. На овај начин спречени су глобалисти да милијарде одштампаних долара, из подземних градова, оперу и легализују. Русија и Кина спремно су дочекале овакав развој догађаја јер су успоставили националне прекограничне платне системе којима ће се сада повезати.

А сада одговор на питање са почетка текста. Цена нафте је испод нуле због цене која се мора платити онима који је складиште. Ако нешто што сте купили изгуби тржишну вредност, јер га нико не жели, ви за то што га поседујете, а немате где да га ставите, или продате морате се додатно изложити трошку лагеровања. Ово стање неће трајати вечно, оно од глобалиста није планирано да дуго траје, тек толико да се покупује све оно што није купљено, тј. да се преузме контрола над преосталим ресурсима планете.

23. Април 2020.

 

 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal