Војна операција демилитаризације и денацификације Украјине, тече према плану.

Западни медији који пишу да "није успео Путинов блиц криг" манипулишу јавност. Русија није планирала блиц криг и брзо окончање рата, како би се избегле цивилне жртве.

Наиме уколико би се Русија угледала на Американце, што се никад неће десити, она би војну операцију засновала на жестоком бомбардовању из ваздуха, без обзира на цивилне жртве и наношењу што веће материјалне штете (као у Србији 1999. године, затим у Ираку, Либији, Авганистану..).

Руска војска из ваздуха гађа искључиво војне циљеве, високопрецизним наоружањем, док на земљи спроводи операције уз велики опрез како би заштитила становништво.

Украјинска страна, посебно неонацистички батаљони, користе цивилно становништво као живи штит и допремају наоружање близу школа, болница, тржних центара, стамбених зграда. Војна операција Русије у Украјини, завршиће се пуном војном победом и тешким поразом НАТО, јер ово заправо није сукоб Русије са Украјином, већ Русије са САД и НАТО.

Након тога ће поново бити изнети захтеви РФ западним силама, да се разговара о безбедносним гаранцијама, јер да поновимо, Русија тражи да се НАТО инфраструктура повуче са граница Русије и врати на стање од пре 1997. године.

РТРС

23. март 2022. 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal