У петак је у Београду заказан нови митинг подршке Русији, на којем ће организатори председнику Александру Вучићу изнети пет захтева везаних за међународну политику Србије и однос према Руској Федерацији.

„Први захтев се односи на моментални прекид свих акција власти усмерених против Русије.

„У складу са основним циљем Републике Србије – спречавањем независности такозваног Косова, што је последња баријера руском вету у Савету безбедности УН и Резолуцији 1244, захтевамо хитан прекид свих акција Србије. власти против Руске Федерације у међународним организацијама“, рекао је професор међународног права Дејан Мировић.

Други захтев се односи на, како је наведено, стварање лажне симетрије између Руске Федерације и украјинског режима од стране председника Вучића.

„У складу са Нирнбершким принципима и процесом денацификације, захтевамо да председник Србије престане да ствара лажну симетрију између Руске Федерације и украјинског режима, који је нацистичког злочинца и идеолога Бандеру прогласио националним херојем.

Трећи захтев се односи на обавезу референдума да провери политику која мења неутралну позицију Србије.

„У складу са Уставом Србије и принципом поделе власти, захтевамо да Александар Вучић прекине праксу нетранспарентног преговарања и узурпације уставних надлежности уз обавезу да Народној скупштини достави платформу за преговоре када је у питању криза у Украјини“. „Свака акција против Руске Федерације сматраће се променом неутралног става Србије и захтеваће 2/3 већину у Народној скупштини и референдум након шестомесечне јавне расправе о деблокираним медијима“, објаснио је др Мировић. .

Четврти захтев се односи на ускраћивање гостопримства саветницима НАТО-а у нашим властима.

„У складу са политиком неутралности, захтевамо ускраћивање гостопримства саветницима НАТО-а у нашим органима, укључујући и саветника председника ратног злочинца Тонија Блера“, рекао је др Мировић.

Пети захтев се односи на покретање истраге о постојању америчких илегалних биолабораторија у Србији.

„У складу са основним људским правима на живот и здравље, захтевамо хитну истрагу о постојању илегалних америчких биолабораторија у Србији и формирање анкетног одбора у Народној скупштини који ће саслушати све одговорне учеснике, укључујући и председника“, рекао је др Мировић.

glasnaroda.me

15. април 2022. 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal