Драги српски народе,

Ми, чланови политичке организације Nova Resistência (Нови отпор) и академског центра Instituto Mundo Multipolar (Мултиполарни светски институт), заједно изражавамо кроз ову ноту, а у име бразилског народа, нашу солидарност са Србијом у овом тренутку  провокација из иностранства.

Бразил и Србија су партнерске нације са много заједничких интереса. Упркос неким идеолошким и политичким промена, Министарство спољних послова Бразила је чврсто остало при уважавању суверенитета Републике Србије над Косовом и Метохијом, што јасно показује пријатељство између наших држава.

У свету у транзицији ка геополитичкој мултиполарности, Бразил и Србија настају као две силе које су предодређене за улогу регионалног лидерства. Међусобна размена знања и подршка у заједничким интересима је основа за развој наше будуће плодоносне сарадње. И из тог разлога, понављамо да је бразилски народ уз Београд у његовој борби против страног мешања.

Такође желимо да нагласимо да је Нови отпор несумњиво бразилска политичка организација која у највећој мери окупља православне хришћане. На пример, троје од четири наша оснивача исповедају православну веру. Иако је православље верска мањина у Бразилу, наша организација је, вреднујући традиционалне религије, годинама доприносила укључивању православних хришћана у јавну дебату и помагању традиционалним хришћанским заједницама на бразилском тлу. Дакле, наша подршка и солидарност са православном Србијом је такође важност коју желимо да истакнемо у овој белешци.

Поред тога, овим писмом објављујемо стварање осе истраживачке сарадње између Новог отпора, Мултиполарног светског института и Центра за геостратешке студије – једног од најзначајнијих српских академских центара за међународне студије, на челу са професорком Драганом Трифковић. Циљ наше сарадње је да окупимо Бразилце и Србе и помогнемо нашим земљама да заједничким путем корачају ка својим међународним циљевима.

Нека то буде само први корак ка дугој сарадњи. Бразил јесте и увек ће бити уз Србију.

Искрено ваши,

Рафаел Мачадо, генерални секретар Новог отпора

Лукас Леироз де Алмеида, секретар за међународне односе Новог отпора

Маријана Шликман, главни уредник Мултиполарног светског института

Хесус Кардосо, уредник Мултиполарног светског института

TAGS:

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal