У дану када је руски председник одржао свој историјски говор и објавио делимичну мобилизацију у Русији, како би се ова држава одбранила од ратне НАТО машинерије, у Србији је дошло до кулминације анти-руске хистерије. На удару како режимских тако и западних медија, нашли су сви они који објективно сагледавају ситуацију и имају разумевања за руску позицију. 

У центру Београда одржан је митинг чији су учесници наводно побегли из Русије, где је у русофобским изливима мржње руски председник назначен као главни кривац за избијање рата. 

На удару русофобије и беснила нашао се и Центар за геостратешке студије, као независна организација која подржава пројекте усмерене ка остваривању државних и националних интереса Србије. Експерти Центра за геостратешке студије окарактерисани су као страни плаћеници и радници руске безбедносне службе, по истом моделу етикетирања коју су вршили и нацисти за обрачун са неистомишљеницима.

Војни експерт Центра за геостратешке студије Никола Перовић, иначе страни држављанин, без икаквог образложења је истог дана заустављен на београдском аеродрому Никола Тесла, где му је онемогућено да се укрца на лет. Он је на позив Доњецке народне републике, требао да у тиму са осталим међународним посматрачима, надгледа демократски референдум у овој Републици.

Очигледно је да ће анти-руска хистерија у Србији бити настављена, иако руководство Србије тврди да развија добру сарадњу са Русијим, због чега има огромну подршку у про-руски настројеном бирачком телу. Центар за геостратешке студије ће се по питању прогона поново обратити светским удружењима новинара и међународним институцијама са којима сарађује.  

 

22. септембар 2022.  

 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal