Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

Поновни улазак посланика „Српске листе“ у сепаратистичку скупштину самопроглашене републике Косово у пуној мери одсликава колапс националне и државне политике Александра Вучића. Полагање текста заклетве посланика „Српске листе“ и њихови потписи испод текста заклетве су главни доказ републичком јавном тужиоцу Републике Србије да их гони по члану 306. и 307. за кривично дело националне велеиздаје.

У тексту заклетве стоји да ће се они борити за териоторијални интегритет и суверенитет самопроглашене републике Косово односно како је они зову Републик е Косовес. Посао за јавног тужиоца био би и против оваквих посланика издајника као и главног подстрекача за ово кривично дело, а то је Александар Вучић. Чудно је образложење због чега су се вратили у сепаратистички парламент, по лику и тону наслућује се да га је писао управо председник Србије. А ту стоји да се „Српска листа“ враћа у сецесионистички парламент јер ће такав парламент донети одлуко о укидању српских локалних органа власти. Какво лицемерје. Те локалне скупштине и нису српске јер их образује парламент такозване републике Косово. Многе од тих локалних скупштина нарочито јужно од реке Ибар више личе на индијанске резервате него на нормалне скупштине општина. У истом образложењу стоји да су морали да се врате да се не би укинуо српски језик. Какав политички идиотизам или боље рећи издаја јер српски језик на простору Косова и Метохије нису могли да искорене ни Турци, а најмање то може Аљбин Курти. У образложењу још стоји да ће та „Српска листа“ спречити одузимање имовине Српске православне цркве на Косову и Метохији. Глупост. За време периода владавине Слободана Милошевића српски патриајарх Павле је у више наврата тражио да се црквена имовина национализована ’45. године врати СПЦ. Садашњи властодршци Србије били су у тој власти која цркви није вратила своју имовину. Национализацијом ’45. и ’46. године добар део црквене имовине завршио је у разним пољопривредним комбинатима у јужној српској покрајини. Доласком УНМИК-а извршена је лажна приватизација и ту црквену имовину су преотели Албанци широм Косова и Метохије.

У образложењу за које се верује да га је лично писао Александар Вучић стоји да ће „Српска листа“ обезбедити и заступљеност у институцијама. Којим? Сепаратистичким. Нажалост, чега се патриота стиди, издајник се поноси. И оно што је најважније председник Србије покушава да нешто што је ненормално буде нормално. А да нешто што је издаја прогласи за родољубље. Такава недоследна политика председника Србије огледа се и прећутним пристанком на отварање касарни безбедоносних снага Косова у општини Зубин Поток односно војске Косова и РОСУ полиције. Две касарне су завршене, а трећа тек треба да се гради. Одлуку о изградњи касарни донела је влада Аљбина Куртија а председник Српске листе иначе министар Горан Ракић гласао је за ту одлуку. Поменути министар је гласао и за експропријацију земљишта на коме касарна треба да се гради. Нормално председник „Српске листе“ и министар Горан Ракић то не би урадио без благослова Александра Вучића. И то није ништа чудно. Да би се формирала војска Косова било је потребно да се промени устав самопроглашене републике Косово. Како није било кворума посланици „Српске листе“ су га дали чиме су „Српска листа“ односно Српска напредна странка односно Александар Вучић дали пун допринос формирању непријатељске војске на тлу Републике Србије.

Нажалост, то није све. Проблем регистарских таблица показује прави кукавичлук председника Србије. Уместо што се крије иза Срба на северу КиМ председнику је довољно да примени само меру реципроцитета и да сва возила и физичка лица која долазе са подручја КиМ а немају документа МУП-а Србије морају да буду враћена. Али овде би на мегдан морао да се појави онај који води политику о Косову и Метохији а то је Александар Вучић. Како он нема храбрости за било какав реципроцитет и да на прави начин покаже снагу Србије он Србе са севера КиМ гура у протесте и блокаде скривајући своју немоћ, свој кукавичлук и недостатак храбрости. Ако је стварно против стварања још једне албанске државе на Балкану власт у Србији односно Скупштина Србије би морала да распише изборе за четири општине на северу Косова и Метохије. Тиме се на најбољи начин руши државност „Косова“ а Скупштина Србије врши своју законску и уставну обавезу коју не испуњава већ пуних 10 година односно од доласка СНС на власт. На несрећу Срба са Косова и Метохије Александар Вучић ни у сну не сме да помисли на овакав политички корак. Уосталом, једном издајник увек издајник.

20. новембар 2022. 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal