Пише: Миланко Шеклер

 

Читајући српске медије, последњих неколико дана изгледа да нема! Да, да, баш тако! Да, да, драги читаоци, зар и сами не видите колико су ти Руси опаки и одвратни, и како само гледају своје економске интересе, упорно покушавајући да све нас у Србији потпуно униште, и то из прикрајка, мучки, као најгори светски злочинци и шићарџије! А на нама су, и до сада, у нашој дугој историји међусобних односа, много зарадили и профитирали! То је општа чињеница!

Срећом па је ту наш мудри и преподобни премијер, који нас брани и чува од таквих себичњака и злотвора! Па зар им није јасно, тим опаким Русима, да ће се наш премијер борити свим својим снагама како наша отаџбина не би којим случајем постала само обична марионета Русије! При томе, ти исти медији, заборављају на просту чињеницу: не може ниједна земља, па ни Србија бити марионета двема странама! Па чија је онда Србија марионета ако још није постала руска, питате се? Мислим да је на то одговор само један: свачија само не руска!

Фото: НСПМ

Заборављају наши "њихови" медији у Србији како нам тешки притисци и уцене већ више од две и по деценије стижу упорно и само са једне стране, (ев)ропске и америчке! Заборављају  наши "њихови" медији како нам и ратови, бомбе, меци и смрт већ више од једног века стижу увек са исте стране, европске! Заборављају наши "њихови" медији како нам неексплодиране бомбе из последње евро-америчког напада на Србију, већ годинама, потпуно бесплатно уклањају Руси! Заборављају наши "њихови" медији како су нам наши "савезници" из Првог светског рата (Велика, Британија, Француска, САД) наплатили сваку гранату, сваки метак, сваку пушку, сваку чизму, сваког коња, и чак сваку пертлу у војничким цокулама. О томе више имате у литератури испод текста! Заборављају наши медији како су нам наши савезници, пре свега Велика Британија и САД, у Другом светском рату наплатили сваку бомбу или помоћ бачену на нас! Ми смо сами финансирали наше бомбардовање и бомбе које су нам падале по главама!

Златне резерве су се због таквог приступа за време изганства и боравка наше владе и краља у Лондону потпуно истопиле! А да апсурд буде већи, царска Русија нам је у почетку Првог светског рата послала огромну помоћ, и то, како државну, војну, оружану, тако и ону преко бројних хуманитарних друштава, али и директно из личне царске благајне! Након доласка бољшевика на власт и изласка такве постреволуцинароне, комунистичке Русије из Првог светског рата на челу са Лењином, коју наша новоформирана Краљевина СХС није ни признала, огорчена због убиства царске породице, доживљавамо незабележену и неочекивану ситуацију: правни наследник Русије,  СССР нам и у таквој ситуацији отписује све ратне дугове и не потражује ништа!

Фото: НСПМ

Уједно, морам и да вас подсетим на огроман број невладиних организација, финансираних новцем из САД, Европске уније, као и појединачних земаља Европе, које скоро по правилу воде политику против интереса Србије, њеног народа и владе! Воде и отворену антируску политику! Врше константно притисак на државне органе Србије и њену политику, и то по правилу врло успешно! Када су наши "њихови" медији  реаговали против таквих активности многобројног антисрпског невладиног сектора? Када су се забринули за Србију, у том случају?

Али ето, ових дана, докон председник Путин и Русија уцењују Србију и њеног хероја Вучића, и то наравно због новца, то јест наше исказане жеље да се отргнемо из канџи енергетске зависности од  Русије! Да ли можете да замислите како Путин тако нервозно реагује на наш "генијалан" потез "енергетског осамостаљења", и отпочињање снабдевања америчким гасом преко Атлантског океана! Да ли можете да замислите колики би то финансијски удар био на приходе буџета Русије да снажна и моћна привреда Србије престане да купује руски гас!

Фото: НСПМ

Сигуран сам да Путин није спавао ноћима из страха од такве ситуације!  А то је једино што се може и да закључити из писања медија у Србији, који се односе на свега неколико емитованих ТВ прилога на руским каналима, а који су били посвећени "етичкој и моралној" компоненти у приступу премијера Србије при избору новог саветника владе Србије (Ен)тонија Блера, и његове некадашње неспорно велике улоге у бомбардовању Србије пре 16 година! Заиста, како се само ти Руси усуђују да нас подсећају на то!

Велики проблем наших "њихових" "српских" медија је само тих неколико минута прилога на руским ТВ каналима, при том потпуно превиђајући и не коментаришући чињеницу да су на ту тему били активни прво многи угледни западноевропски медији (нпр. Гардијан и многи немачки листови), при чему су заузимали готово идентичну критичку позицију према таквој одлуци српске владе, идентичну са руским ТВ каналима!

Готово да не могу да мислим од истине и неправде која ми цепа срце!  А како тек "наши", слободни, а потпуно "њихови" медији о томе пишу, е то је тек потпуно неиспричива прича!  Али покушаћу!

Фото: НСПМ

Па, драги моји, ко је овде у Србији одавно луд, ко тренутно луди, а ко ће тек да полуди, то се већ одавно зна!  Да сам потпуно у праву, говори и чињеница да је Алистер Кембел, саветник за медије бившег британског премијера Тонија Блера, казао неколико дана након што је одржао предавање нашим министрима и њиховим потпаролима, да, цитирам, "сви политичари треба да потраже помоћ психијатра"! Само што ја ето, за разлику од њега, и познајући како у Србији те ствари одувек функционишу, знам да ће ови који данас живе тешко и неподношљиво, и све лудости власти подносе стоички и кротко, када буду на крају свега морали да полуде, у једном кратком процесу праве катарзе, за само један дан, излечиће све њих, и оне одавно луде и оне који управо лудују! Биће то једно здраво колективно прочишћење, у коме ће, даће бог, на крају сви бити живи и читави, са можда којим претрпљеним шамаром и модрицом, далеко блажим и нежнијим, од оних четири ударца полицијског пендрека (Дачићеве полиције тада), а које је према сопственом признању примио премијер Вучић, приликом немира на демонстрацијама против хапшења Радована Караџића, у организацији тадашње Српске радикалне странке, а што ће бити заиста минорна цена за потпуно и колективно оздрављење свих нас!

А истина је данас само једна, проста и врло болна: наша отаџбина је постала обична банана држава, квазидржава, окупирана и измењена до непрепознатљивости! Наша отаџбина је данас доживела оно што никада у својој историји није: да се њена елита радује окупаторима, да пљеска непријатељу, да се рукује и грли са доказаним злочинцима, да пљује и издаје пријатеље, да се према сопственом народу, традицији и историји односи са невиђеним и нескривеним презиром, гнушањем и стидом, да народу из кога су и сами потекли, прете потпуном променом "генетског кода, културе и свести", а да се упркос свему овде набројаном, тај исти народ, као никада до сада, нада нечему добром и још бољем! Е то не бива. Није никада бивало, неће ни сада.

Фото: НСПМ

Не могу да се отмем утиску, и не могу да верујем, а ви читаоци ћете то најбоље знати и сами да процените да не постоји ниједан грађанин ове земље, који у тренутку сусрета нашег премијера и Тонија Блера није помислио: Јел` то Онај Блер?

Управо тим речима је и на тај начин отпочео прилог на једном руском информативном каналу! И зар је морало да се у медијима ова констатација "уздигне на ниво напад на Србију и на нашег премијера и његову доказано независну политику", како нам саопштавају наши врли министри, а све зато што нас у том истом ТВ прилогу, и ти руски новинари тако окрутно и непотребно подсећају да је данашњи премијер Александар Вучић био рецезент књиге под називом "Енглески педерски испрдак Тони Блер"! И сам сам у једном од аналитичких текстова о политици наше владе писао на овом порталу о томе! Понављам и овом приликом: зар премијерово некадашње писање рецензије и промовисање књиге под овим и оваквим насловом није трајни допринос пристојности, културе и политичке коректности наше целокупне политичке сцене у Србији? Или је можда напад на "нашег премијера" то што су у том истом прилогу емитоване оригиналне изјаве Тонија Блера које је дао у току напада НАТО на нашу домовину, који нам је разарао инфраструктуру и убијао народ? Да ли је можда проблем у томе што нас новинари руског канал обавештавају да исти Блер саветује Руанду, Албанију, Монголију, Кувајт, Казахстан и Азербејџан! Наравно, и сами можете приметити да су то све саме виђеније демократске земље!

Уз то, поједини наши "њихови" медији, који у својим коментарима овај ТВ прилог тумаче, веровали или не, доносе га под следећим насловом: БРУКА - РУСИЈА ПРИТИСКА СРБИЈУ! Путинова ТВ НАПАЛА Вучића због сарадње са Тонијем Блером! Друге наше "њихове" новине пак пишу о томе у чланку под следећим називом: Руски притисак на Вучића!

Фото: НСПМ

Подсећам вас и на следеће: када је руски државни канал (Перви), пре неких 6-7 година, објавио један прилог, у коме је ТВ коментатор назвао Ђинђића издјаником кога је стигла заслужена казна у виду метка! И тада се, код ондашње власти (Тадић и Демократска странке), дигла велика прашина, толика да нас је након посете председника Русије Београду наш министар спољних послова Вук Јеремић све јавно обавестио (чини ми се у Утиску недеље) како је и о томе причао са председником Медведевим, и како му је председник Русије том приликом рекао да је тај новинар никакав, и да ће свакако изгубити посао! Наравно, то се никада није десило, и тај новинар ради и дан-данас! Све ово вас подсећам само због тога, да бих закључио, како ни једну такву, крајње личну позицију новинара руске ТВ, ондашња власт (колико год да сам је ја тада осуђивао и критиковао, искрено признајем, чак и са скоро идентичних позиција као и ондашњи опозициони лидер Александар Вучић!), није искористила нити тумачила, као вид притиска на Србију, и њено руководство, председника и премијера! А подсећам Вас, у тој изјави се малте не одобравало убиство некадашњег премијера, и председника тадашње странке на власти у Србији! Толико о томе, колико смо напредовали на нашем путу ка евроинтеграцијама! Још мало па ћемо, по питању Русије, бити на позицијама Велике Британије! Уз напомену, тим позицијама су близу само они који воде данашњу  Србију! Народ још не зна, али власт је између Русије и Европе већ изабрала!

А онда, ти исти наши "њихови" медији, тумаче у даљем писању, како су Вучићу у ствари Руси највише замерили што је прихватио план америчког потпредседника Бајдена да се Србија у будућем периоду снабдева амричким гасом! Тако се све свело на то да ти проклети Руси мисле само на новац, и да им Србија ни на један други начин није битна! А ето, Вучић, наш добри Вучић, мисли само на добро народа Србије, па га спасава од тих и таквих покварених и злих Руса и њихових уцена, тако што ће смањити нашу зависност од руског гаса, снабдевајући нас америчким! Нећу да улазим у техничке могућности и изводивост ове идеје, остављајући то техничким лицима, технолозима, и наравно психолозима, сматрајући да овај приступ ипак не захтева озбиљнија, значи психијатријска разматрања!

Уједно, наши "њихови" медији се жале како је руски канал, да зло буде веће, сасвим некоректно и охоло приказао и "снимке жртава, рушења мостова и градова по Србији током НАТО бомбардовања"!

Заиста, само слеп човек не види колики је овим чином злочин према српском народу и њеном премијеру направила руска ТВ станица, емитујући такве снимке! Сваком добронамерном грађанину ове земље је јасно да је овакав злочиначки поступак рускогТВ  канала, био директно усмерен против будућности српског народа, и не може се ни у чему ни поредити са величином такозваног "злочина", оних наших искрених и пријатељских земаља, које су нас у тим истим, веродостојним и документарним снимцима заиста и бомбардовале, јер то је ипак било само за наше добро, и све само због тога, да би нам данас могли директно помоћи својим несумњиво добронамерним и неопходним саветима!

Фото: НСПМ

А избор "веселе менажерије",која представља саветнике нашег премијера је тема за нечију озбиљну докторску дисертацију, али не из области политике, већ из области менталне хигијене целог народа:

Алфред Гузенбауер, човек кога због привредног криминала и корупције, јури тужилаштво више земаља, између осталог и Казахстана и Аустрије. Наравно, та његова "бизнис" искуства су нама више него неопходна.

Или Доминик Строс Кан, човек чија је светска и планетарна репутација силоватеља, сексуалног манијака и промотера проституције, потпуно неспорна!

Или Франко Фратини, наш "консиљере" за ко зна шта и где!

Фото: НСПМ

И на крају, као шлаг на торти, Тони Блер, човек о чијој пристрасној и безразложној мржњи према Србима пише исцрпно и детаљно, његов непристрасни бивши саветник за медије, а сада његов лични упошљеник, Алистер Кембел, и то у својим већ поодавно објављеним мемоарима (написаним и објављеним када њих двојица нису ни сањали да ће некада бити саветници неког премијера Србије).

И ако томе додате и чињеницу да саветовање Блера нашој влади и премијеру не кошта нашу земљу ни динара, јер све то плаћају Уједињени Арапски Емирати, односно наш доказани и лични "интимус" пријатељ премијера Србије (чим га води у свој топли дом), а који је, игром случаја, баш јуче потписао ексклузивни уговор са председником Украјине, о великој испоруци оружја, и то из УАЕ у Украјину! Баш је лепо кад се наш велики пријатељ нађе у једној таквој улози! Али с обзиром на то да наш пријатељ Арапин снабдева новцем и оружјем и војску тзв. "Косова", па нам не смета, зашто би нам ово сметало! Пошто сви знамо колико је ова арапска земља чувена по сопственој производњи оружја и наменској индустрији, желим да верујем чврсто, и молим се Богу зато да у тој испоруци товара смрти неће бити баш ништа пореклом из Србије!

 

26. фебруар 2015. 

НСПМ

Упутнице:

____________________

http://www.alo.rs/vesti/aktuelno/politicari-slozni-svi-kod-psihijatra/86426

http://www.vaseljenska.com/politika/po-preporuci-tonija-blera-politicari-slozni-svi-kod-psihijatra/

http://www.telegraf.rs/vesti/politika/1447649-bruka-rusija-pritiska-srbiju-putinova-

televizija-napala-vucica-zbog-saradnje-sa-tonijem-blerom

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/536986/Ruski-pritisak-na-Vucica?ref=fbblic

http://www.nspm.rs/politicki-zivot/ekonomski-plan-koji-ce-podrzati-ceo-svet.html

http://www.nspm.rs/politicki-zivot/ekonomski-plan-koji-ce-podrzati-ceo-svet.html

http://www.koreni.rs/gardijan-toni-bler-savetnik-srpske-vlade/

http://www.nspm.rs/kuda-ide-srbija/mitove-o-saveznistvu-velike-britanije-nije-lako-razbiti.html

http://www.drugisvetskirat.org/forum/aprilski-rat/kako-su-potrosene-zlatne-rezerve-

kraljevine-jugoslavije/

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/124/%D0%94%D1%80%D1%83%D1%88

%D1%82%D0%B2%D0%BE/1689855/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0

%BA%D0%B8+%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B5

%D1%80%D0%B8+%22%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%

22+%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D1%83.html

http://www.intermagazin.rs/skandalozna-izjava-jelene-milic-nazalost-rusija-postoji-video/

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/Politika/8385/Neredi+na+protestu+SRS.html 

 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal