Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ у потпуности подржава све захтеве опозиције упућене према актуелном режиму а изнесене на протеклим протестима.

У једанаест година владавине Александра Вучића Србија је доживела политички сумрак или боље рећи бродолом уништавањем институција, укидањем демократије, увођењем диктатуре, вршењем нисиља према политичким неистомишљеницима на сваком кораку и губитком Косова и Метохије прихватањем француско-немачког предлога.

Прича о енормном градитељству коју форсира председник Србије је само бацање прашине народу у очи јер се изградња путева обавља прекомерним задуживањем и бруталним надувавањем цена што омогућује пљачку сопственог народа од стране председника и његове камариле.

Уз све ове захтеве можда је морао да буде и захтев за сменом Александра Вучића највећег кривца за политики суноврат Србије. Али сигурно је да ће организатори протеста знати кад и како ће ово најважније питање по опстанак српске државе ставити на дневни ред.

Председник каже да је он човек са београдског асфалта али начин на који он функционише, његов карактер и ментални склоп више личи на еклатантног босанског рајетина. Објашњавајући своје „мудре“ политичке потезе он каже да неће да иде на Савет Европе већ ће тамо да пошаље најнижу делегацију и када је у питању гласање о териотријалном интегритету Србије став српске делегације биће уздржан. И ово показје недостатак храбрости српског суверена - или се за Косово бориш или не бориш.

Очито је да се председник одрекао јужне српске покрајине али својим грађанима хоће да каже да неће да призна оно што је већ признао прихватајући француско-немачки предлог у чијој тачци број два стоји да Србија прихвата територијални суверенитет, интегритет и независност Косова и Метохије.

Данас уместо да распише, што је и по Уставу дужан, локалне изборе на северу Косова и Метохије и тиме уруши сепаратистичку државност јужне српске покрајине, он цвили, јадикује, цмиздри, запомаже по стоти пут најављујући егзодус Срба чиме само подстиче даље исељавање из јужне српске покрајине.

Зато одлазак са политичке сцене у историју Александра Вучића може да просветли и државу Србију и Србе на Косову и Метохији. Са његовим даљим опстанаком на власти нема неизвесности, сигурно пропадамо а насиље у школама, трговима и градовима Србије биће само још веће и свирепије.

18. мај 2022.

 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal