Последња ескалација насиља на Косову је показала да Косову није место у Савету Европе, оценио је портпарол за спољнополитичка питања Алтернативе за Немачку (AfD) у Бундестагу Петр Бистрон.
"Овај регион остаје буре барута, чијим пријемом у Савету Европе и ЕУ би само увезли проблеме у наше институције, које би тако дестабилизовали", објаснио је он.

Бистрон је, у саопштењу, затражио од немачке владе да под хитно прекине своје активности у вези пријема Косова у Савет Европе.

„Die jüngste Eskalation der Gewalt im Kosovo zeigt: Der #Kosovo gehört nicht in den #Europarat!“, so @PetrBystronAfDhttps://t.co/sMHw2Ghazp

— AfD-Fraktion im Deutschen Bundestag 🇩🇪 (@AfDimBundestag) May 30, 2023

„Пројекат Косова је пропао - 24 године свестране бриге о Косову од стране НАТО-а, ЕУ, УН и немачке развојне помоћи оставиле су дубоко корумпирану, криминалну и неодрживу конструкцију која је политички и етнички фрагментирана. Континуирано учешће немачке војске у мисији Кфор више није оправдано, бар од мартовских нереда 2004. године, који су били усмерени против српске мањине. Посланичка група AfD тражи да се ова мисија коначно оконча и да се немачки војници повуку са Косова", истакао је Маркус Фронмајер задужен за развојну помоћ.

Он је додао да је Косово, које је насилно отцепљено војним средствима од СРЈ, битно за САД, јер тамо имају своју војну базу која је важна испостава за геостратешко ширење сфере утицаја Америке у југоисточној Европи.

„О тој теми би требало да се расправља у Бундестагу“, каже Фронмајер.

2. јун 2023. 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal