Интервју Драгане Трифковић за "КМ Новине"

Oд самог доласка нове гарнитуре на власт видимо континуитет са њиховим претходницима, посебно у политици према Косову и Метохији, рекла је за „КМ Новине“ Драгана Трифковић, Директор центра за геостратешке студије.

Драгана Трифковић, директор Центра за геостратешке студије. Фото: КМ Новине
Драгана Трифковић, директор Центра за геостратешке студије (Фото: КМ Новине)

 

Решавање проблема на Косову и Метохији она види као политичко наслеђе властодршаца чија је издаја ове покрајине била својеврсна трговина за позицију коју данас заузимају чланови ове Владе.

Властодршци, посебно Томислав Николић који се и Богом клео да ће сачувати Косово и Метохију у саставу Србије, одржали су више митинга у покрајини на којима су говорили у сузама.

Доласком на власт они заборављају своја предизборна обећања и почињу да, све оно што су до тада критиковали у раду Демократске странке, спороводе са једном једином разликом – убрзанији темпом констатује Трифковићева.

Први део интервјуа, који овде објављујемо, бави се темом унутрашње политике, односа власти према Косову и Метохији и повезаности геополитичких дешавања на светској сцени која пружају прилике да се политика води у корист српског народа и државе упркос чему све што се ради причињава готово ненадокнадиву штету.

Стање Ствари

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs

Youtube kanal