САОПШТЕЊЕ СРПСКОГ НАЦИОНАЛНОГ ФОРУМА

Вечерас је у Северној Митровици, на позив Момчила Трајковића, председника Српског националног форума, одржан радни састанак политичких представника српских политичких странака и удружења на коме је разговарано о актуелном стању на Косову и Метохији и положај косовскометохијских Срба. Констатовано је да је стање алармантно и да захтева хитно окупљање свих политичких фактора мећу косовско-метохијским Србима како би се преузела одговорност за даље процесе.

У том смислу договорено је да се активности усмере према свим факторима који носе одговорност за актуелну ситуацију на Косову и Метохији: властима Републике Србије, приштинским властима и међународној заједници. Такође је договорено да се посебни напори усмере ка интелектуалној елити (пре свега Универзитету), невладином сектору и Српској православној цркви, уз закључак да се што пре упути молба владики Теодосију да закаже разговор како би се постигао договор око што скоријег одржавања Црквено-народног сабора. Уз поштовање политичког плурализма, договорено је да се наставе овакви састанци који треба да доведу до укрупњавања националних и политичких снага како би се консолидовало лидесрство и преузела одговорност и охрабрио српски народ да у овим најтежим тренуцима издржи милитантне ударе Куртијеве власт.

Састанку су присуствовали Момчило Трајковић, председник СНФ и члан председништва СНВ (председавао сатанку), Александар Арсенијевић, председник Српске демократије (СД), Милија Бишевац, председник Српске народне странке (СНП), Јовица Николић из Народни покрет Срба са КиМ „Отаџбина“, Марко Јакшић (млађи), политички активиста, Валентина Ђерковић (СД), Стефан Вељковић (СД), Дејан Недељковић, политички активисата, Стефан Вељковић, политички активиста, Славиша Бишевац (СНП), Ђорђе Добрић (СНП) и Александар Стојановић, политички активиста.

На састанак су позвани председник и потпредседник Српске листе, др Златан Елек и др Драгиша Миловић, али се позиву нису одазвали.

Договорено је да се овакви састанци одржавају два пута месечно, следећи ће бити одржан у Грачаници.

У Косовској Митровици, 6. фебруара 2024. године

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal