Дејан Мировић писао заштитнику људских права Црне Горе:

"Ускраћено ми је право на породични живот, а не престаје прогон и мог брата".

dejan mirović, da

Забрана уласка у Црну Гору коју је донио МУП Црне Горе у мом случају траје већ скоро пола године, без навођења било које правне цињенице као образложења (исто важи и за највећег живог српског пјесника Бећковића и угледне историчаре Раковића и Антића), саопштио је професор др Дејан Мировић.

МУП већ скоро 6 мјесеци не може да објасни како потпадам под члан 8 Закона о странцима („опасност“ за националну безбедност) иако никада нисам негирао да је Црна Гора чланица УН или позивао на насиље или рушење уставног поретка, истакао је он и додао:

 

Никаквог одговара нема ни од Управног суда у Подгорици иако је познати београдски адвокат Иван Нинић поднио тужбу у моје име против МУП-а ЦГ прије више од мјесец дана.

У том контексту сам се обратио прије неколико дана Заштитнику људских права Црне Горе. Упркос делиријуму у којем се налази Ђукановићев режим и сумантој политици коју води (чија сам колатерална жртва) уз одобравање његових београдских пријатеља попут Бебе Поповића, сматрам да ће Заштитник моћи без проблема да констатује очигледно или да ми је грубо прекршено право на слободу изражавања, право на породични живот и спајање породице, право на имовину и правично суђење као и на слободу кретања и право на рад.

Прецизније режим у Подгорици не само да прекршио у мом случају Европску конвенцију о људским правима већ и позитивне законске прописе у Црној Гори.

 

Слично је констатовао Заштитник и у случају мог рођеног брата (у фебруару 2018) који живи са мајком у Улицињу и кога такође дискриминише и прогони режим у Подгорици (о чијем правом лицу свједочи Душко Кнежевић већ мјесецима) иако се као и ја и он не бави активном политиком, нагласио је Мировић.

ИН4С

10. Април 2019. 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наше канцеларије

Србија
Кнез Михаилова 10, Београд
+381654070470
info (@) geostrategy.rs
Россия
Москва, Нижегородская, 29
+79160555681
inforussia (@) geostrategy.rs

Youtube kanal