Пише: Дејан Мировић

Скандалозни и примитивни процес у вези са такозваним државним ударом вођен пред подгоричким Вишим судом је показао да постоје судови који су гори и од опскурног Хашког трибунала.

dejan mirović, da

Фото: Дејан Мировић (извор: ИН4С)

 

Суђење вођама опозиције и народним посланицима Андрији Мандићу и Милану Кнежевићу само зато што другачије мисле од власти је скандал сам по себи. Оптужница против српских држављана које наводно предводи никада осуђивана пензионерка Бранка Милић за такозвани тероризам је грубо и јавно понижавање Србије и њених грађана.

Заказивање изрицања пресуде за 9. мај је примитивно провоцирање сталне чланице СБ УН Русије. Нажалост, врх режима у Србији сноси несумњиву и велику одговорност за овакву фарсу јер је пружио јавну квази-правну и политичку подршку партнерима на власти у Подгорици приликом подизања оптужнице.

Посебно је срамно понашање амбасадора Бингулца и његових конузула који су убјеђивали оптужене српске држављане да признају наводну кривицу. Зато би било много поштеније да су режими у Подгорици и Београду постигли договор да умјесто судије Мугоше оптуженима суди њихов заједнички пријатељ и сарадник опксурни медијски спин мајстор и фанатични англофил Беба Поповић.

 

У том контексту очигледне злоупотребе судског поступка и хајке коју води неотитоистички режим у Подгорици, или режим који је очигледно у делиријуму посебно након свједочења бившег Ђукановићевог дворског банкара Душка Кнежевића, видим најаву Мандића и Милана Кнежевића да ће примијенити поступке који се у правној науци дефинишу као самопомоћ.

Флагрантно кршење њихових људских права посебно права на слободу изражавања и права на фер поступак које гарантује Европска конвенција о људским правима је више него очигледно.

3. Мај 2019.

ИН4С

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наше канцеларије

Србија
Кнез Михаилова 10, Београд
+381654070470
info (@) geostrategy.rs
Россия
Москва, Нижегородская, 29
+79160555681
inforussia (@) geostrategy.rs

Youtube kanal