Преносимо са armswatch.com
 
Америчка компанија, која иако нема телефонски број или мејл адресу, а броји само пет запослених, игра важну улогу у наоружавању терориста у Јемену и Сирији, преносе страни медији. На муницији се могу спазити ознаке које упућују на српску производњу.
 

Илустрација (Фото: Јутјуб)

Како наводи Раша тудеј, компанија је набавила српско оружје иако је та испорука званично била намењена Румунији.

 

Међутим, у Пентагоновој летелици је оружје превезено на Блиски исток, тачније, у Сирију и Јемен, где је завршило у рукама побуњеника и терориста.

На муницији се могу спазити ознаке које упућују на српску производњу.

Укратко ради се о следећем. Америчка компанија (Alliant Techsystems LLC). која је уско повезана са Пентагоном, купује оружје у Србији (фабрика Крушик, посредник компаније Југоимпорт СДПР) и Бугарском. Документи у чланку су у прилогу, након чега се користи чартер авиокомпанија ((Silk Way West)) како би испоручио ово оружје крајњем примаоцу (афганистанској војсци и агенцијама за спровођење закона). Чартер летови иду тако да се можете збунити. У документима се наводи да је крајња тачка Авганистан. Али и овде, као у холивудском филму, српске мине из партије коју су Американци купили појављују се у пропагандном видеу ИСИЛ-а.

Не постоје само мине, већ и пушке бугарске производње. Тешко је замислити да је афганистанска полиција савладала тако сложену логистику. Заплет истраге је спреман сценарио за шпијунски трилер. Да подсетим да су у Јемену борци ИСИЛ-а били на истој страни са групама које су подржале Саудијска Арабија и Сједињене Државе. Судећи према подацима у истрази, под окриљем НАТО операције у Авганистану (сложена логистика), Американци наоружавају терористе у Јемену. Тамо диспечере такође представља амерички МТР. Захваљујући друштвеним мрежама. Штавише, у питању је наоружање у десетинама милијарди долара. И то је само оно што је постало познато.

 

14. Септембар 2019.

 

 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. ж

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наше канцеларије

Србија
Кнез Михаилова 10, Београд
+381654070470
info (@) geostrategy.rs
Россия
Москва, Нижегородская, 29
+79160555681
inforussia (@) geostrategy.rs

Youtube kanal