Драгана Трифковић, директор Центра за геостратешке студије из Београда, одржала је серију предавања у брјанској филијали Председничке академије РАНХиГС.

Предавања су одржана у амфитеатру Академије, уз поштовање свих мера које су прописане у вези са пандемијом корона вируса.

Фото: Драгана Трифковић на Председничкој академији у Брјанску

Драгана Трифковић је на предавањима изнела ставове о актуелним геополитичким питањима. Било је речи о националној безбедности, међународним односима и о савременим изазовима са којима је свет суочен. 

Студенти и професори РАНХиГС су након предавања учествовали у заједничкој дискусији где су размотрили ситуацију у вези са корона вирусом, као и дешавања на Балкану.  

Фото: Драгана Трифковић са директором брјанске филијале РАНХиГС г. Сергејем Шачневим

Током новембра у Брјанску се традиционално организује Међународна научна и практична конференција: Традиције и иновације у државној и општинској администрацији. Ове године се конференција одржава по петнаести пут. Тема јубиларне конференције је „Међународна сарадња и добросуседство“. Догађај се одржава и лично - у складу са свим захтевима Роспотребнадзора и на даљину.

Драгана Трифковић је снимила видео поруку у којој је у име својих колега из Србије учесницима пожелела плодотворан рад на конференцији.

„Научници и стручњаци из разних области из Србије активно развијају сарадњу са Русијом управо кроз Брјанск, преко Брајанског огранка Председничке академије“, рекла је Драгана Трифковић, „захвални смо универзитетском руководству на изградњи продуктивних односа са српским колегама. Брјанска област је погранична регија, важна стратешка тачка на мапи. Стога је логично да управо овде, у оквиру конференције о међународној сарадњи, разговарамо о развоју добросуседских односа “ рекла је Драгана Трифковић.

14. Новембар 2020. 

 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наше канцеларије

Србија
Кнез Михаилова 10, Београд
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Россия
Москва, Нижегородская, 29
+79160555681
center (@) geostrategy.rs

Youtube kanal