Председник Србије Александар Вучић у више наврата, имајући обичај да помало глуми наивну француску собарицу, практикује да пред медијима каже : ”Наведите ми, молим вас, шта сам ја то за време своје власти издао.”

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ овим путем жели да подсети и грађане Србије а и Александра Вучића где је све издао:

  1. 12. 2012. године ондашњи председник Владе, Ивица Дачић, успоставио је класичну границу између централне Србије и јужне српске покрајине. Та граница са својим граничним прелазима је класична државна граница која се не разликује од оне према Мађарској или Бугарској. Ондашњи први потпредседник Владе у лику данашњег председника је ту одлуку снажно подржао. Па зар то није типичан пример националне издаје?
  2. Председник Србије у оквиру Бриселског споразума српску полицију је предао сепаратистима у Приштини. Па зар и то није класичан пример националне издаје?
  3. Председник Србије опет у оквиру Бриселског споразума је и припаднике цивилне заштите интегрисао у правно-политички систем самопроглашене републике Косово. Цивилну заштиту су чинили пре свега српски војници и официри који су остали да живе на Косову и Метохији после повлачења војске Србије са Косова и Метохије. И то је гажење Устава Републике Србије и национална издаја.
  4. Председник Србије је приморао Србе да изађу на локалне и парламентарне изборе у оквиру непризнатог правно-политичког сепаратистичког система. Сходно томе, председник Србије већ пуних 8 година избегава да распише српске локалне изборе у јужној српској покрајини. Па и то је кривично дело и национална издаја.
  5. Опет у оквиру Бриселског споразума, председник Србије је сепаратистима у јужној српској покрајини уступио међународни позивни број. Па зар и то није рушење уставног поретка Републике Србије?
  6. Председник Србије је ових дана предао електро-енергетски систем на Косову и Метохији и Приштини и Тирани. Представник немачког министарства спољних послова је тај политички потез поздравио. Председник Србије до дана-данашњег ову тешку националну издају није демантовао.
  7. Председник Србије, иначе водећи политички тајкун у Србији, је утицао на некадашњег председника Олимпијског комитета Влада Дивца да на самој седници Међународног олимпијског комитета не стави вето на пријем самопроглашене републике Косово у ту организацију. Зато данас ниједан од српских клубова не може да дође на Косово и Метохију. Сам чин учлањења Косова у бројне спортске организације је Вучићево дело. И то је противно интересима Републике Србије и тежак степен националне издаје.
  8. Улога Александра Вучића у признавању и стварању безбедносних снага Косова је несумњива. Реакција њега као врховног команданта је млака, нечујна са примесама прећутног договора са Приштином. Врховни командат се сагласио да на територији Србије постоји још једна војна формација која је непријатељски настројена према оружаним снагама Републике Србије.
  9. Председник Србије у складу са Бриселским споразумом јавно је позвао српске судије да положе заклетву на уставу самопроглашене републике Косово и пред ратним злочинцем Хашимом Тачијем. Хоће ли Александар Вучић да каже да ни то није национална велеиздаја? Такву бруку и срамоту српски народ у историји није доживео.

Председник Србије на све прозивке због почињеног дела националне велеиздаје каже да он има подршку 95% косовских Срба. Нажалост, председник Србије не разуме да тако висок проценат није својствен демократским режимима. Тако високу подршку председник обезбеђује пре свега изборном крађом, уценама, страхом и насиљем. Током његове владавине убијено је петоро Срба на северу Косова и Метохије. Међу њима и један од лидера Срба, Оливер Ивановић. Председник Србије је понављао да та убиства нису етнички мотивисана. Ако председник зна да нису Албанци, онда ваљда зна и ко је од Срба то учинио. Паљење аутомобила, бацање бомби на куће политичких противника, па до паљења канцеларије Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ је већ нешто што је добро познато грађанима Србије. Уосталом, челници Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ после спаљивања просторија, директно су Александра Вучића оптужили за тај злочин. А кад смо већ код степена подршке, Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа Александра Вучића да је Енвер Хоџа у Албанији имао 99,9% гласова на изборима. Изгледа да су ови режими блиски и по бројкама и по начину владања.

Одлазак председника Србије у Хиландар неће моћи да окаје све грехе које је учинио сопственом народу. Кривично дело националне велеиздаје никада не застарева.

Косовска Митровица
14.01.2021. године                                                                      

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наше канцеларије

Србија
Кнез Михаилова 10, Београд
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Россия
Москва, Нижегородская, 29
+79160555681
center (@) geostrategy.rs

Youtube kanal