Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

Позив председника Србије Србима на Косову и Метохији да изађу на сепаратистичке изборе које је расписала Приштина представља драстично кршење Устава Републике Србије и најгори вид националне издаје урађен у режији Александра Вучића.

Симболике ради, све се то дешава на дан државноси Србије што је само још једно у низу понижења које председник чини својој земљи. Да би прикрио ову издају председник институције у Приштини назива покрајинским и привременим иако су то класичне сепаратистичке институције.

И не само то. Председник Србије позива и оне Србе који су под притиском терориста УЧК напустили јужну српску покрајину, а њих је више од 200 хиљада, да и они учествују на овим изборима. Невиђено политичко лицемерје. Од Срба се захтева да после незапамћеног егзодуса, узурпације њихове приватне имовине, треба још својим изласком на сепаратистичке изборе да легализују и легитимизују још једну албанску државу на Балкану.

Изласком на сепаратистичке изборе Срби су онда у обавези и да поштују све мере и законе које сепаратистичка власт одређује у јужној српској покрајини. Примера ради, у време пандемије ковидом 19 Срби су у обавези да поштују и полицијски час и све друге мере које одређује власт у Приштини а не она у Београду. Такође, не могу да се вакцинишу у месту где живе већ то морајау да чине ван територије Косова и Метохије како не би негирали државност самопроглашене републике Косово.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Републике Србије да су Албанци 12 година бојкотвали све српске изборе, и паралментарне, и локалне, и председничке да би дошли до политичке позиције коју данас имају.

Александар Вучић лаже и обмањује Србе са КиМ да ће својим изласком на сепратистичке изборе боље да живе. За ових осам година како по препоруци председника Србије учествују на сепратистичким изборима Срби никаквог бољитка нису видели. Нема повратка интерно расељених, Срби се и даље нападају и над њима врши насиље, а број Срба који напушта свој завичај је све већи. Када је прошли пут Александар Вучић позивао Србе да изађу на сепратистичке изборе то је објашњавао тиме да они својим гласовима могу да спрече формирање војске Косова. Срби у скупштини и влади Косова не да нису спречили настајање ове парамилитарне формације него су чак и гласали да она може да учествује у мировним мисијама широм света.

Александар Вучић позива Србе још и да гласају за „Српску листу“. Али то није српска већ квислиншка листа јер она потпомаже у окупацији једног дела територије Србије. Сигурно је да ће једног дана чланови те „Српске листе“ морати да одговарају пред законом због кривичног дела националне велеиздаје. Оно што чуди је то што су сви они са Косова и Метохије и не само да жмуре него чак и учествују у обликовању самопроглашене републике Косово. Александра Вучића Косово не дотиче колико лањски снег. Настао испод шатора босанских ага и бегова он презире косовску епопеју и диви се јунаштву цара Мурата што је у више наврата изјављивао. Председник „Српске листе“ Горан Ракић ватрогасац из вучитрског села Слатина које су напстили сви Срби и у које се ниједан у ових 20 година није вратио каже да Срби никада не би изашли на избре које расписује Приштина. Међутим, Срби се одазивају позиву свог председника што на делу показује да онај који је дужан да штити Устав Републике Србије он га први гази.

Оно што је бизарно у целој овој политичкој ситуацији јесте и позив Ивице Дачића и Бранка Ружића Србима на Косову и Метохији да изађу на сепратистичке изборе и да гласају за „Српску листу“. После овог позива сигурно је да се Слободан Милошевић преврће у гробу. Преврће из разлога јер његови наследници на овако беспризоран начин скрнаве његово здушно залагање за јединствену Србију.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ по ко зна који пут у ових девет година владавине Александра Вучића позива Србе из јужне српске покрајине да бојкотују сепратистичке избре. Због наших потомака и наших предака немамо право да се одричемо територије за коју су они много пута животом плаћали. И много ће воде протећи и Савом и Дунавом, и Ибром и Моравом али Србија у својој историји већег издајника од Александра Вучића неће имати.

10. фебруар 2021. 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наше канцеларије

Србија
Кнез Михаилова 10, Београд
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Россия
Москва, Нижегородская, 29
+79160555681
center (@) geostrategy.rs

Youtube kanal