Драгана Трифковић, директор Центра за геостратешке студије, била је гост издавачке куће "Пешић и синови" где је разговарала са директором издавачке куће Весном Пешић о посети Чеченији. 

Интервју који можете погледати у целости говори о утисцима које је делегација Федералног часописа "Личност државе" стекла током тродневне посете Републици Чеченији. 

Делегацију је предводила главна уредница часописа "Личност државе" Елизавета Абрамова, а чинили су је еминентни стручњаци, професори и новинари из Руске Федерације, Немачке и Србије. 

Током боравка у Чеченији делегација је посетила Парламент Републике Чеченије, сусрела се са председником Парламента и депутатима, обишла је знаменита места у републици, културне и верске објекте и као врхунац посете, сусрела се са председником Републике Чеченије-Рамзаном Кадировим. 

Драгана Трифковић је у интервјуу пренела своје утиске о Чеченији, где је посебно истакла да је безбедност у републици на високом нивоу као и то да се република убрзано развија. 

Такође описала је и сусрет са председником Чеченије Рамзаном Кадировим. 

Центар за геостратешке студије се овом приликом захваљује издавачкој кући "Пешић и синови" на гостопримству и организацији интервјуа. 

6. јун 2021. 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs

Youtube kanal