Пише: Иван Поповић

Међународни јавни пројект Allatra, као репрезент нових идеја за прогресивност човечанства почиње да се представља и на простору Србије. Пре него што најавимо конференцију „Глобална криза“ укратко ћемо представити покрет.


Како стоји на сајту https://allatraunites.com/, Allatra је интеракција која делује изван политике и религије. Ради се о глобалном покрету, којем су се већ придружили милиони људи из 140 земаља у свету, отворена је свакоме без обзира на место становања, националност, друштвени статус, верско или политичко опредељење. Активности волонтера усмерене су на оживљавање духовних и моралних вредности у свету, те креирање мирног дијалога унутар различитих аспеката попут културе, друштва, морала и духовних сегмената.


Главне активности носе волонтери, који имају жељу да мењају себе и свет. Ово је јединствени, мирољубиви покрет где људи у своје слободно време имплементирају нове начине комуникације, где се та комуникација базира на бољој интеракцији међу људима која може резултирати уједињавањем код људи свих позадина широм света кроз принципе искрености, љубазности и праведности. То је моћ која људе повезује у читавом свету.
Креативно друштво са друге стране, које је део пројекта, је мисија за све људе. Ради се о једном од пројеката Аллатре. Није финансирано од трећих страна. Пројект није део политике и религије. Учесници Allatre представљају широку јавност.
Учесници желе да имплементирају 8 темеља "креативног друштва" за све људе, у свим земљама света. Темељи се деле на:


1. Људски живот
2. Људску слободу
3. Сигурност
4. Транспарентност и доступност информација за свакога
5. Креативна идеологија
6. Развој личности
7. Правда и једнакост
8. Друштво које влада самим собом


Више о томе је могуће видети на:  https://allatraunites.com/8-foundations-of-a-creative-society
На крају, како смо и рекли, најава конференције „Глобална криза“. Конференција ће се одржати 24. овог месеца, у 15 сати према GMT-у. Темељне теме конференције су дигитална трансформација, увод у високу технологију, четврта индустријска револуција, како ће изгледати будућност без послова, радикалне промене у друштвима, проблеми пренасељености, планетарни извори, климатске промене, геолошке промене у зависности од спољних фактора, значај сваке особе у "креативном друштву", опстанак човечанства и цивилизације.
Више о конференцији, као и инструкције око учешћа, могу се пронаћи овде: https://allatraunites.com/global-crisis-this-already-affects-everyone

 

19. јул 2021.

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs

Youtube kanal