Петр Бистрон, шеф спољнополитичког одбора посланичке групе AfD у немачком Бундестагу коментарише укидање визе и протеривање тренутно најбољег тенисера света Новака Ђоковића од стране аустралијских власти:


„Укидањем визе Новаку Ђоковићу, власти Аустралије шаљу поражавајући сигнал свету и нанеће велику штету како турниру, тако и целој земљи. Оне спречавају једног здравог човека да уђе у њихову земљу и од њега захтевају вакцинацију чија ефикасност није доказана. Овим аустралијске власти нагло руше имиџ Аустралије као земље опуштеног начина живота, који је деценијама грађен „Tourism Australia” и десетинама милиона долара новца инвестираног у рекламе. Задржавање првог играча света Новака Ђоковића у карантину у хотелу у потпуној је супротности са централном поруком маркетиншке кампање аустралијског министарства туризма, која је годинама заговарала „пословичну аустралијску ноншалантност“.

Са спортске тачке гледишта, отрцано је осујетити изузетног спортисту и деветоструког победника Аустралијан опена да одбрани титулу. Овом погрешном одлуком турнир би изгубио највећу атракцију. Аустралијске граничне власти би добро учиниле да преиначе ову погрешну одлуку."

7. јануар 2022. 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs

Youtube kanal