Крајем марта дописница америчког телевизијског канала ЦНН Амбер Лион дала је сензационалну изјаву да је запосленима на каналу наређено да шаљу измишљене вести и да блокира информације да америчка администрација не жели да буде објављена у јавности. Према речима новинара, амерички медији манипулишу вестима и сада се „дешава исто што се десило са Ираком“: Сирија и Иран се демонизују, формира се јавно мњење у прилог рату против ових земаља…

Пише: проф. др Владислав Сотировић

Уводне напомене

Данас, једна од најспорнијих области из угла глобалне перспективе, заједно са Косовом и Метохијом на Балкану, и источних делова Украјине налази се на Јужном Кавказу – региону Нагорно-Карабаха без излаза на море (Планински/Високи Карабах насупрот Доњем Карабаху) као спорно земљиште између Јермена и Азербејџанаца. Недавно обновљени војни сукоб око ове земље између Азербејџана и Јерменије довео је на дневни ред питање његове историјске позадине, као и позадину главних претензија на ову регију од обеју страна у конфликту.

Оно што се данас дешава у Украјини умногоме подсећа на време страдања Срба, како у СРЈ тако и у Републици Српској. Технологија смишљена у западним центрима моћи је слична.

Да би се бомбардовала Србија измешљен је Рачак где су наводно страдале невине цивилне жртве. То је био непосредан повод за бомбардовање Срба. Истина је сасвим другачија. Истражни судија која је водила цео поступак Даница Маринковић је написала књигу у којој је навела све махинације и манипулације смишљене да се оптужи српска страна.

Кто мы

Центар за геостратешке студије је  ... један од оснивача

Удружења новинара „Евроазијски форум новинара“, као и „Немачког центра за евроазијске

студије“. Објављује ауторске текстове у српским, руским, немачким и француским медијима.

Будимо у контакту

Наши контакты

Adresa
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Князя Михайлова 10 Белград 11000

Youtube kanal

Друзья сайта