Економија

Савезни информативно-политички часопис „Деловой Грозный“ прославља десет година рада

У Грозном ће 24. јануара 2024. године бити одржан Гала пријем „РУСИЈА-2024“, посвећен 10. годишњици савезног информативно-политичког часописа Бизнис Грозни /рус. Деловой Грозный.
Догађају ће присуствовати преко 80 представника из 9 земаља: Руске Федерације, Краљевине Мароко, Бенина, Гане, Индије, Турске, Немачке, Србије и Белорусије.

Међу гостима ће бити: амбасадори земаља, представници Савета Федерације Руске Федерације, Државне думе Руске Федерације, Законодавне скупштине Санкт Петербурга, Законодавне скупштине Лењинградске области, законодавне и извршне власти Републике Чеченије, Парламент Доњецке Народне Републике, познати политиколози и новинари, велики бизнисмени-произвођачи, личности из културе и уметности, као и популарни руски естрадни уметници и представници шоу-бизниса.
У оквиру свечаног дела догађаја биће снимљен запис књиге посвећене првом председнику Чеченске Републике, хероју Русије Ахмату-Хаџи Кадирову.
НАПОМЕНА: 24. јануара 2024. навршава се 10 година рада савезног информативно-политичког часописа „Деловой Грозный“, који показује висок професионализам и ниво којем нема аналога.
Руководство часописа је успело да успостави блиске пријатељске везе са администрацијама шефова земаља и региона, Саветом федерације, Државном думом Руске Федерације, федералним и регионалним министарствима, укључујући њене информационе партнере (штампа услуге), оглашивачима и колегама региона Северног Кавказа и федералног центра, суседног и далеког иностранства.

Фото: Хусейн Ибрагимов, главни уредник часописа Деловой Грозный
Тренутно, редакција има канцеларије у великим градовима земље као што су Москва, Санкт Петербург, Сочи, Грозни и Република Крим. Часопис се успешно представио у многим градовима, укључујући Москву, Санкт Петербург, Ростов на Дону, Краснодар, Сочи, Крим.
Часопис је добитник бројних регионалних и међународних такмичења и награда:
– лауреат пословне награде SMGAWARDS-2020 у категорији „Најбољи сјајни часопис“;
– победник у креативном конкурсу Медијског форума „Сва Русија“ (2017 – 2018 и 2021 – 2023) у категорији „Најбољи дизајн“;
– лауреат номинације „Најбољи сјај земље“ на годишњој пословној награди WFM Awards-2021.
Уредници часописа су награђени бројним владиним наградама за допринос објективном извештавању о животу земље, укључујући значајне: Писмо захвалности Државне думе Руске Федерације, Захвалност Министарства спорта Руске Федерације, Почасна диплома шефа администрације и владе Чеченске Републике, Писмо захвалности Законодавне скупштине Лењинградске области.
Међу стручњацима и читаоцима часописа „Деловой Грозный“ су познате владине и јавне личности, политиколози, публицисти, као што су: Александар Сосновски, Дмитриј Видрин, Драгана Трифковић, као и велики бизнисмени, успешни људи и обични грађани. 

16. јануара 2024. 

author-avatar

About Центар за геостратешке студије

ЦЕНТАР ЗА ГЕОСТРАТЕШКЕ СТУДИЈЕ је невладино и непрофитно удружење, основано у Београду на оснивачкој скупштини одржаној дана 28.02.2014., у складу са одредбама чл.11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр.51/09). на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом. Мисија Центра за геостратешке студије гласи: „Градимо будућност, јер Србија то заслужује: Вредности које заступамо утврђене су кроз нашу историју, културу и традицију. Ми се држимо тога да без прошлости нема ни будућности. Из тог разлога да бисмо градили будућност морамо да знамо нашу прошлост и да негујемо нашу традицију. Праве вредности су увек утемељене, а будућност се без тог темеља не може градити у добром смеру. У времену преломних геополитичких промена, од кључне важности је да направимо мудар избор и донесемо правилне одлуке. По страни треба оставити све наметнуте и искривљене идеје и вештачке нагоне. Чврсто верујемо у то да Србија има довољно квалитета и потенцијала да без обзира на претње и ограничења, сама определи своју будућност. Ми смо посвећени српском становишту и праву да сами одлучујемо о својој будућности, при том имајући у виду чињеницу да је историјски гледано било много изазова, претњи и опасности које смо савладали “. Визија: Центар за геостратешке студије тежи томе да постане једна од водећих светских организација у домену геополитике. Такође, жели да се позиционира као домаћи бренд. Настојаћемо да заинтересујемо јавност у Србији за међународне теме и окупимо све оне који су заинтересовани за заштиту државних и националних интереса, јачање суверенитета, очување териотријалног интегритета, очување традиционалних вредности, јачање институција и владавине права. Деловаћемо у правцу проналажења истомишљеника, како у домаћој тако и у светској јавности. Усресредићемо се на регионалну сарадњу и повезивање сродних НВО организација, како на регионалном тако и на међународном нивоу. Покренућемо пројекте на међународном нивоу за подршку репозиционирања Србије и очувања територијалног интегритета. У сарадњи са медијским кућама реализоваћемо пројекте који су усресређени на ове циљеве. Организоваћемо едукацију заинтересоване јавности кроз конференције, округле столове и семинаре. Настојаћемо да пронађемо модел за развој организације који би омогућио и финасирање активности Центра. Изградимо будућност заједно: Уколико сте заинтересовани да сарађујете са нама, или да помогнете рад Центра за геостратешке студије, молимо вас да нас контактирате путем електронске поште: center@geostrategy.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *