Пише: Милош Здравковић

Државе Југоисточне Азије велика су конкуренција ЕУ у куповини гаса из Туркменистана, последње државе на чији гас је ЕУ рачунала. Одсечена од гаса из Ирана и Туркменистана ЕУ ће морати да прави компромис у догледно време. Стога процењујем да ће се политика европских санкција према Русији, односно, руским енергентима – пре свега гасу, ускоро завршити. А са њима и ратна дејства у Украјини.

Хитност уручивања томоса МПЦ од стране СПЦ,која је примерена управном поступку ,доводи до питања шта је СПЦ добила заузврат. Наводе се два "аргумента". Први је наводно постојање ,"лукавог" плана да се предухитри давање томоса од стране Цариградске патријаршије. Други је задржавање права својине над српским манастирима Немањића, Дејановића и Мрњачевића у Северној Македонији јер је МПЦ предата наводно, само државина. Међутим, први аргумент је осудио још апостол Павле у посланици Римљанина речима да циљ не оправдава средства.

Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

Давање аутокефалности Македонској православној цркви од стране Српске православне цркве није у интересу ни српског народа, ни српске духовне баштине а сигурно да није у интересу ни Српске православне цркве.

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs

Youtube kanal