Протекли тзв. Свесрпски сабор у организацији Александра Вучића и Милорада Додика када је у питању јужна српска покрајина је доживео фијаско. Осим једне уопштене формулације о Резолуцији 1244СБ питање Косова и Метохије је на тоталним маргинама овог помпезно названог Свесрпског сабора.

Пише: Павле Јеремић

У Београду су се 8. јуна, у руху најновијег догађаја који је за наводни циљ имао да окупи и зближи све Србе, окупили стари радикали који су успели да распродају и распарчају све српско у последњих тридесет година. Док су Куртијев парадржавни терористички режим и Албанија отворили границе између тзв. “Косова” и Албаније, а међународна заједница исмева перформанс председника у Уједињеним Нацијама, Вучић и Додик славе у Београду своје наводне победе. Њихов лажни национализам, који је заправо само параван за богаћење и продају националних интереса, свео се на чист маркетинг и апсолутну контролу јавног простора.

Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

Другог јуна ове године север Косова и Метохије био је поприлично празан. Велики број његових грађана којима је у протеклом периоду режим Александра Вучића променио место пребивалишта пожурио је пре свега у Београд да изврши своју грађанску дужност и да тамо гласа. То је главни разлог због чега је овај део Косова опустео.

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal