Вучић је предао Косово, Борел прихватио Косово Косово више није Србија – званични Београд је практично признао независност Приштине. Овај недвосмислен закључак може се извести из резултата разговора који су у Охриду, у Македонији, под покровитељством ЕУ, вођени између председника Србије и „премијера” непризнатог Косова. Патриотске снаге називају резултат састанка “издајом” Пише Игор Пшеничников „Стране ће међусобно…” Извештаји из македонског Охрида указују да је резултат последње рунде преговора на високом нивоу између Србије и непризнатог Косова био одлучан напредак званичног Београда ка признавању независности Косова.

Професор Филолошког факултета Универзитета у Београду Мило Ломпар изјавио је да противуставно понашање председника Србије Александра Вучића ствара стање трајног државног удара, јер власт доноси одлуке на које нема право.

Ломпар је агенцији Бета казао да присуствујемо четвртом ауторитарно-диктаторском режиму, „који је по историјском учинку најближи тоталитарном режиму Јосипа Броза“.

Коментаришући прихватање договора о спровођењу свих тачака Споразума о нормализацији односа између Србије и Косова, Ломпар је рекао да је „тешко рећи нешто ново у односу на охридску примену плана који је прихваћен у Бриселу„.

Пише: Економски експерт Центра за геостратешке студије 

Када су пре недељу дана почеле да стижу прве информације о пропасти великих америчких банака, чија је укупна имовина увелико превазилазила величину укупне српске активе, односно имовине, моја осећања су била помешана. С једне стране сам се осећао поносним што су почела да се остварују моја вишегодишња предвиђања која сам износио у чланцима на овом сајту, док сам с друге стране био узнемирен и уплашен, знајући какве ће ефекте донети овај најновији цунами нове економске кризе у свету, поготову нашој земљи. Одмах ми се у глави створила слика велике преферанс партије, чији сам велики љубитељ, у којој се Америка, на челу тзв. Колективног Запада, буквално преадутирала, односно прерано потрошила све своје адуте, у игри коју је до скора супериорно водила и одигравала. Она је овим кораком ступила на пут сигурног пада, јер су сада остали играчи преузели игру и они диктирају темпо својим адутима. Једино што ће можда мало одложити тај пад био би неки груб превид од стране саиграча, али су заиста мале шансе да се то догоди.

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal