Геополитика и политика

Народни покрет Отаџбина: Изборни инжињеринг

Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

Другог јуна ове године север Косова и Метохије био је поприлично празан. Велики број његових грађана којима је у протеклом периоду режим Александра Вучића променио место пребивалишта пожурио је пре свега у Београд да изврши своју грађанску дужност и да тамо гласа. То је главни разлог због чега је овај део Косова опустео.

Власт у Београду не занима број Срба који ће да живи на КиМ и који ће да остане на том простору, њу једино занима да што дуже остане на власти. Што се тако све више реализује идеја Велике Албаније председнику Србије то уопште не смета.

Уосталом сведоци смо да је прошле године имао договор са Аљбином Куртијем када му је овај дао аутобусе са регистарским таблицама самопроглашене републике Косово да одведе грађане са севера Косова и Метохије на тзв. контрамитинг, а заузврат је Александар Вучић зажмурио када је РОСУ полиција упала у општине на севреру КиМ које држи до данашњег дана. У циљу опстанка на власти ономе ко се заклео на Миросављевом јеванђењу да ће чувати целовитост Републике Србије ништа није свето. Па ни то да тргује јужном српском покрајином.

Слично се дешава и са грађанима Републике Српске које њихова елита пребацује у Србију пре свега у Београд да би помогла режиму Александра Вучића да што дуже остане на власти. Просто је несхватљиво да политичка врхушка Републике Српске своје пребивалиште лоцира у Београду чиме само показује својим грађанима пут који треба да следе. А то значи да треба напустити Републику Српску и преселити се у тзв. ужу Србију. Ово није ни национална ни државотворна политика председника Србије него је само политика очувања сопствене власти која ће за последицу имати лакше стварање и Велике Албаније и унитарне Босне и Херцеговине. На страну што и ови фантомски бирачи како са КиМ тако и из Републике Српске показју непристојност, дрскост, безобразлук према стварним становницима Београда који због њих не могу да изаберу власт какву они желе. 

Овај изборни инжињеринг не смета уопште предствницима западних земаља које чак благонаклоно ове антидемократске процесе и подржавају. Оно што је незамисливо да раде у сопственим државама у Србији је дозвољено и где је миграција гласача сасвим могућа, пожељна и оправдана. У задњих нешто више од месец дана на делу смо имали промишљено и организовано разбијање српске опозиције од стране америчког амбасадора Кристофера Хила. Све је учинио да то мукотрпно остварено јединство са позиције најмоћније државе на свету разбије у парампарчад. Ваљда је то допринос Америке у остваривању демократије у Србији.

На крају оно што нема везе са изборима а то је да Милорад Додик председник Републике Српске принципијелно и опрадано критикује продавање оружја Украјини из Босне и Херцеговине. Мало чуди што те критике не усмери и према свом политичком саборцу Александру Вучићу који такође продаје оружје Украјини али много масовније, обимније и поквареније. Оно што је сигурно јесте да ће оваква покварена, прљава, дволична политика председника Србије доживети крах.

Како радили тако нам Бог помогао.     

4. јун 2024. 

author-avatar

About Центар за геостратешке студије

ЦЕНТАР ЗА ГЕОСТРАТЕШКЕ СТУДИЈЕ је невладино и непрофитно удружење, основано у Београду на оснивачкој скупштини одржаној дана 28.02.2014., у складу са одредбама чл.11. и 12. Закона о удружењима (»Службени лист РС«, бр.51/09). на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом. Мисија Центра за геостратешке студије гласи: „Градимо будућност, јер Србија то заслужује: Вредности које заступамо утврђене су кроз нашу историју, културу и традицију. Ми се држимо тога да без прошлости нема ни будућности. Из тог разлога да бисмо градили будућност морамо да знамо нашу прошлост и да негујемо нашу традицију. Праве вредности су увек утемељене, а будућност се без тог темеља не може градити у добром смеру. У времену преломних геополитичких промена, од кључне важности је да направимо мудар избор и донесемо правилне одлуке. По страни треба оставити све наметнуте и искривљене идеје и вештачке нагоне. Чврсто верујемо у то да Србија има довољно квалитета и потенцијала да без обзира на претње и ограничења, сама определи своју будућност. Ми смо посвећени српском становишту и праву да сами одлучујемо о својој будућности, при том имајући у виду чињеницу да је историјски гледано било много изазова, претњи и опасности које смо савладали “. Визија: Центар за геостратешке студије тежи томе да постане једна од водећих светских организација у домену геополитике. Такође, жели да се позиционира као домаћи бренд. Настојаћемо да заинтересујемо јавност у Србији за међународне теме и окупимо све оне који су заинтересовани за заштиту државних и националних интереса, јачање суверенитета, очување териотријалног интегритета, очување традиционалних вредности, јачање институција и владавине права. Деловаћемо у правцу проналажења истомишљеника, како у домаћој тако и у светској јавности. Усресредићемо се на регионалну сарадњу и повезивање сродних НВО организација, како на регионалном тако и на међународном нивоу. Покренућемо пројекте на међународном нивоу за подршку репозиционирања Србије и очувања територијалног интегритета. У сарадњи са медијским кућама реализоваћемо пројекте који су усресређени на ове циљеве. Организоваћемо едукацију заинтересоване јавности кроз конференције, округле столове и семинаре. Настојаћемо да пронађемо модел за развој организације који би омогућио и финасирање активности Центра. Изградимо будућност заједно: Уколико сте заинтересовани да сарађујете са нама, или да помогнете рад Центра за геостратешке студије, молимо вас да нас контактирате путем електронске поште: center@geostrategy.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *