Распад опозиционог блока „Србија против насиља“ долази у најгорем могућем тренутку за опстанак Косова и Метохије у саставу државе Србије. Нажалост, Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ може да констатује да је и овог пута Александар Вучић растурио српску опозицију.

Пре пар месеци то је урадио са тзв. националном опозицијом уз свесрдну помоћ Безбедоносно-информативне агенције. За грађанску му је било потребно мало више од тога па је у потпуности искористио америчког амбасадора у Београду Кристофера Хила.

На овај начин председник Србије је себи обезбедио несметан пут у остваривању својих политичких циљева. Ти циљеви се своде на завршетак предаје Косова и Метохије и наставак прекомерног пљачкања и богаћења на рачун сопственог народа.

Улазак самопроглашене репбулике Косово у Савет Европе је само последица прихватања Француско-немачког предлога од стране Александра Вучића. Чак и поменути амерички амбасадор подругљиво констатује - не знамо због чега се председник Србије буни када је он Француско-немачким предлогом прихватио улазак Косова у међународне институције и организације.

Такође може да се констатује да у ситуацији када је због енормне крађе гласова на протеклим изборима Александар Вучић био у дефанзиви и спреман на разно-разне уступке ова подела у опозиционом блоку донела му је само олакшање. Тријумфализам у очима и поступцима функционера Српске напредне странке само то потврђује.

У сваком случају, опозиција није морала нигде да жури имајући у виду њено присуство у парламенту Србије чиме је обезбедила сопствено финансирање и постојање. Значајно је ипак рећи да политика није Олимпијада где важи гесло „важно је учествовати“. У политици важи друго правило – мора се победити.   

22. април 2024. 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal