ЕИР Вашингтон: мобилише за светски догађај да „угаси украјинску листу за одстрел која циља Американце и међународне гласове опозиције“

Међународна конференција за штампу коју је данас организовао Executive Intelligence Review окупила је утицајну групу бивших војних и обавештајних професионалаца, политичких лидера и кандидата, новинара и заговорника мира из САД и других земаља, документујући злочиначку „црну листу” коју је саставио украјински Центар за сузбијање дезинформација - ЦСД (Center for Countering Disinformation) и „листу за убиства“ коју је саставио веб-сајт Миротворац у Украјини, захтевајући да се они затворе и да се одмах заустави сво финансирање из САД.

Новинари који су постављали питања били су из Немачке, Русије, Србије, Аргентине, Мексика, САД и Румуније. Други новинари су пратили догађај, а Consortium News је уживо емитовао цео догађај, као и Peruvian media.

Четири главна говорника, пуковник Ричард Блек (Richard Black), бивши маринац и шеф Одељења за кривично право у војсци САД, као и бивши изабрани члан Делегатског дома и Сената Вирџиније, Скот Ритер (Scott Ritter), бивши официр обавештајне службе и инспектор за наоружање маринаца и УН за Совјетски Савез и Ираку, Раи Мекгаверн (Ray McGovern), бивши официр ЦИА-е и суоснивач Veteran Intelligence Professionals for Sanity (VIPS) и Дајан Саре (Diane Sare), независни кандидат за амерички Сенат државе Њујорк, били су међу 31 лидером и говорником на недавним конференцијама Шилеровог института који су стављени на листу мета Центра за сузбијање дезинформација.

Пуковник Блек је отворио конференцију, изражавајући свој патриотизам и ратно искуство, истовремено истичући своје потпуно противљење ратовима на Блиском истоку, а посебно хибридном рату НАТО-а против Русије који се води у Украјини, што „ризикује да изазове глобални нуклеарни рат“. Центар за сузбијање дезинформација је, приметио је, имао паралелну операцију у Одељењу за унутрашњу безбедност у САД, Одбору за управљање дезинформацијама, чији је директор била „нечувена нарцисоидка Нина Јанкович“ (Nina Jankowicz), толико нечувена да је народно негодовање против ње приморало да се Одбор затвори. , барем званично. Али америчка влада је такође водећи финансијер Центра за сузбијање дезинформација у Украјини, а чињеница да је Јанкович украјински лингвиста сугерише да је она тамо укључена. Сврха ових институција је да нас „ућуткају“.

Пуковник Блек је указао на присуство представника америчке владе и неколико европских земаља на састанку ЦСД-а од 1. до 2. септембра, где је поновљено да су они на листи „информациони терористи“ које треба третирати као све други терористе, и као „ратне злочинце“. Он је известио да је противзаконито да америчка влада финансира друге институције, стране или домаће, да раде ствари које су незаконите за њих саме. Чињеница да је Дарију Дугину погубио терориста у Москви и чије је име било на списку Миротворца, а затим прецртано речју „ликвидирана“ након што је убијена 20. августа, говори о озбиљности ствари. Конгрес, рекао је он, мора зауставити свако финансирање ЦСД-а.

Затим је приказан кратак видео обраћања Драгане Трифковић, српске новинарке, политичарке и директорке Центра за геостратешке студије која је такође на црној листи Центра за сузбијање дезинформација Украјине и злочиначког сајта Миротворац. Она је рекла да сузбијање слободе говора није „демократија“, већ владавина терора. Наша улога је да се супротставимо терору и прогону или бисмо сви могли завршити у концентрационим логорима, упозорила је она.

Фото: Украјински медији оптужују Драгану Трифковић за "информациони тероризма"

Јенс Јорген Ниелсен (Jens Jørgen Nielsen), бивши московски дописник главног данског дневника Политикен и аутор неколико књига о Русији, један је од тројице Данаца на украјинској листи за прогон. Он је понудио кратак видео-снимак у којем је осудио листу, показујући да је један храбри посланик данског парламента захтевао консултације са министром спољних послова, изазивајући га да одбаци листу и брани право на слободу говора за све данске грађане, без таквих претњи. Министар спољних послова није имао озбиљан коментар, одбио је да денунцира листу и само је позвао на победу над Путином. „Ово је застрашујућа ствар“, рекао је. „Наша права очигледно нису неотуђива.

Скот Ритер је описао како је био нападнут као водећи инспектор за оружје у Ираку, након што је разоткрио лаж Тонија Блера и Џорџа Буша да тамо има оружја за масовно уништење, којом су оправдавали рат. „Да су слушали, могли смо да спречимо тај страшни рат и оне који су уследили, убивши милионе Американаца и цивила на Блиском истоку. Сада, то што организација коју спонзорише наша влада нас назива „руским пропагандистима“, „има језив ефекат. Ако се не слажете са мном, можемо да расправљамо, али немојте ме осуђивати. Немојте ми цртати мету на челу, јер говорим истину“—истину да је ово прокси рат против Русије који се води помоћу украјинских тела, или упозорење да ће санкције Русији бити бумеранг.

Ритер, становник државе Њујорк, наставио је: „Ви радите за мене, сенаторе Шумер (Schumer D-NY). Управо смо убили терористе у Кабулу. У Еленвилу у Њујорку постоји центар за украјинске следбенике нацистичког вође у Украјини током Другог светског рата Степана Бандере, који је поклао хиљаде Пољака, Руса и Јевреја. Имају статуу Бандере и других нациста. Шта би могли да ураде? Они виде подршку САД пуку Азов у ​​Украјини као зелено светло за напад на оне са листе. Верујте ми, претња од политичког насиља у САД је стварна.” Он је додао да би, уз доброг адвоката, заустављање америчког финансирања стране организације која отворено угрожава слободу говора и физичку безбедност америчких патриота требало да буде закуцана на суду, ако је остало поштених судија. Упитан о војној ситуацији на терену у Украјини, он је рекао да снаге НАТО-а тешко губе, док је Русија близу остваривања свог ограниченог циља у Украјини да заштити грађане Донбаса. Он је осудио масовни губитак живота, тврдећи да је Украјина изгубила више живота у протеклим данима него што су САД изгубиле у 20 година ратова за промене режима.

Италијанска синдикална активисткиња Алесиа Руђери (Alessia Ruggeri), које је такође на црној листи, направила је видео-поздрав, рекавши да „то је демократија коју покушавају да униште користећи име демократије“.

Бредли Бланкеншип (Bradley Blankenship), који пише за Xinhua и RT, описао је себе као „најмлађу особу на листи“, додајући да је био нападнут због онога што пише у неколико делова света — у Сирији, Еквадору, а сада и у Чешкој, где је позван у МУП. Рекао је да је постао толико разочаран ситуацијом у својој родној САД да се „више не осећам као патриота“. Он је, међутим, истакао да је „70.000 људи марширало против рата у Прагу прошле недеље“.

Диане Саре је захвалила Скоту Ритеру на његовом писму сенатору Шумеру, чије место покушава да заузме на новембарским изборима, изазивајући Шумеров „заобилазни начин да гађа свог противника” – наиме њу – финансирањем ЦСД у Украјини и постављајући је као мету за могући физички напад. Исмејала је америчке и европске представнике који тврде да бране „демократију” у Украјини, где је забрањено 13 опозиционих партија, угашене новине на руском језику, синдикатима одузета права, а свима који гласају на референдуму прети 13 година затвора. Посебно је цитирала Канађанина који је рекао: „Канада разуме претњу пропаганде слободи говора. „Запањујуће је“, додала је она, „да 77 година након победе над нацистима, људи данас немају проблем да се придруже нацистима. Зашто су САД одбиле да гласају у УН за осуду оживљавања нацизма?" Саре је одговорио Бредлију Бланкеншипу рекавши да бити патриота не значи пратити лошу владу, већ препознати да су принципи нације под нападом. „Најпатриотичније је да се заустави изопачење наших принципа који су нас ставили на страну нациста.

Реј Мекгаверн је приметио да је изненадно тотално одбацивање и санкционисање Русије од стране Обамине администрације, након што је та администрација спровела државни удар 2014. године у Кијеву и окривила Русију за „анексију Крима без провокација“, подстакло Владимира Путина да каже: „Чини се да Американци спроводе експерименте са људима и нацијама као да су пацови, а да не разумеју шта раде“. Данашња мантра да је руска војна операција у Украјини била „ничим изазвана“ подсећа на Вила Роџерса (Will Rogers), који је рекао: „Проблем није оно што људи знају – већ оно што људи знају да није тако. Он је цитирао гаф Џорџа Буша у Тексасу недавно када је осудио чињеницу да је: „Један човек, сам, покренуо брутални, деструктивни рат у Ираку — мислим, Украјини!“ Он је додао да Бушу никада није суђено за отворену подршку геноцидним ратовима заснованим на лажима, нити за промоцију тортуре.

Давид Пине (David Pyne), заменик директора  ЕМП- Оперативна група за националну и унутрашњу безбедност (National Operations for the EMP Task Force on National and Homeland Security), приватну групацију, рекао је да је заслужио место на црној листи, прво, нудећи начин за избегавање рата пре фебруара, сугеришући да су САД обећале да Украјина неће ући у НАТО и, након што је рат почео, предложио је споразум сличан споразуму из Минска. Његова намера је била да спречи нуклеарни холокауст. Он је осудио Бориса Џонсона и Џоа Бајдена због саботирања мировних преговора у априлу, и захвалио се на подршци ЕИР-у.

Кирк Вибе (Kirk Wiebe), бивши технички директор Агенције за националну безбедност (National Security Agency) који је разоткрио саботажу НСА система, која је могла да заустави терористе 11. септембра у корист масовног надзора Американаца и других. Нагласио је да смо сви на удару, и да не сме бити гледалаца, већ морамо бити „штампа у пуном суду“ која ради са Шилеровим институтом.

Хелга Зеп-Ларуш (Helga Zepp-LaRouche), оснивач Шилеровог института, друга је на црној листи. Она је рекла да Шилерове конференције на којима је 31 говорник са црне листе, нису биле о Украјини као таквој, већ о томе како избећи Трећи светски рат, позивајући на нову архитектуру за глобалну безбедност и развој за све.

Она је истакла да су политичка убиства увек била усмерена на оне који изазивају империју.Чињеницу да је неолиберални систем банкротирао, са економијама на Западу у слободном паду и глађу која преплављује глобални југ, може да реши само то ако САД и Русија и Кина и други буду седели заједно за столом. Запад треба да се придружи новој парадигми коју стварају БРИКС, ШОС и други, а не да покушава да их уништи. Она је рекла да је након убиства ЈФК-а, дубок песимизам завладао САД, скоро једнако лош као у Немачкој, која је „колонија Империје“. Ако би се САД вратиле да буду светионик наде и храм слободе, свет би им се поново дивио.

Зеп-Ларуш је описала конференцију за новинаре ЕИР-а као „бомбу“, која ће значајно допринети разоткривању одобреног „наратива“ западних влада и медија који су прикривали ову отворено фашистичку цензуру и претње слободи говора и личној сигурности водећих Американаца и међународних личности. Широка дистрибуција догађаја је од суштинског значаја ако желимо да успемо да створимо нову безбедносну и развојну архитектуру за човечанство.

9. септембар 2022. године

 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal