Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ најоштрије осуђује неоправдано хапшење Милована Божовића оца троје малолетне деце надомак породичне куће у селу Придворица општина Зубин Поток. Само хапшење је више личило на киднаповање јер су то одрадила лица у цивилној одећи са возилима без регистарских таблица.

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ подсећа грађане Србије да пре доласка на власт Александра Вучића оваква хапшења ни теоретски нису могла да се одраде на северу Косова и Метохије. Председник Србије је својим Бриселским споразуом разбио одбрану Срба тако што је полицију, судство, цивилну заштиту на тацни предао сепаратистима у Приштини.

Па и сама збрка око српских регистарских таблица, која је по речима Александра Вучића плод мале тактичке победе Београда, одвија се по грбачи власника српских регистарских таблица. Срби на северу КиМ власници возила са српским регистарским таблицама налазе се у тотално неповољном положају. Они који продуже регистрацију по важећем закону Републике Србије та кола на северу КиМ не могу да возе јер им власт из Приштине то не дозвољава а њихова полиција их строго кажњава. Ако их региструју као шиптарске регистрске таблице са њима не могу да уђу на простор тзв. централне Србије што им онемогућава слободу кретања.

Председник Србије лаже када каже да он ништа по том питању не може да уради. Већ на уобичајен начин цмиздри, запомаже, лелече оптужујући Аљбина Куртија који по њему је нека велика политичка громада. Ако хоће да реши проблем са регистарским таблицама он мора да примени мере реципроцитета. А оне се своде да се забрани даљи улазак сепаратистичких регистарских таблица кроз остатак Србије. Само та мера може да примора власт у Приштини да престане да малтретира Србе са Косова и Метохије. Али председник Србије је најобичнија кукавица представљајући себе човеком мира и стабилности на Балкану због чега цех плаћају Срби са Косова и Метохије.

Чак у времену док је водио преговоре о регистарским таблицама са Приштином Александар Вучић је послао Ану Брнабић у Берлин да потпише споразум о слободном проласку сепаратистичких регистарских таблица, возачких и саобраћајних дозвола кроз простор тзв. уже Србије. Па и француско-немачким предлогом он се обавезао да ће Србија сва документа која издаје сепратистичка власт уважавати и поштовати.

Таква национална и државна политика Александра Вучића само угрожава опстанак Срба у јужној српској покрајини где је за време овог владара више од 40.000 Срба за десет година напустило Косово и Метохију. Ако на власти буде остао још десет година прети опасност да Срба на Косову и Метохији више неће бити.

3. април 2023. 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal