Изјава министра спољних послова Србије да ће из разлога што се не формира ЗСО стање вратити на предбриселски стадијум је још једна у низу превара и обмана актуелног режима.

Вратити на старо тешко да ће моћи. Београд је предао посебан телефонски број Приштини. А такође и дозволио, зато што по инструкцији Александра Вучића Дивац није гласао против учешћа Косова у Међународном олимипијском комитету, да самопроглашена држава постане чланица свих међународних спортских организација. Исти режим је утврдио тзв. интегрисану границу између јужне српске покрајине и централне Србије, што се опет тешко враћа на првобитно стање. Једноставно казано, Београд тј. режим Александра Вучића демонтирао је институције српске државе у јужној српској покрајини а да заузврат ништа није добио.

У политичком смислу можда је и добио, тако што је Запад инсталирао напредњачку-социјалистичку власт која је заузвртат пристала да интегрише север КиМ под сепаратистичку режим. До тада је север Косова и Метохије функционисао одвојено и политички и административно независно у односу на остали део покрајине. Из тог разлога и самопроглашена република Косово није могла да контролише целокупну територију што им је отежавало и пријем у разне међународне институције и организације.

Данас слушамо цвиљење, цмиздрење, кукњаву, запомагање главих промотера независног Косова Александра Вучића и Ивице Дачића над некаквим обећањима која су добили од стране Запада а која нису испуњена. У недељу су им локални избори на северу КиМ преко којих ће Албанци због катастрофалне државне и националне политике председника Србије преузети ове општине на северу Косова и Метохије. Уз већ присутну РОСУ полицију, француско-немачки предлог и Албанци на челу северних општина су политичка тековина Александра Вучића.

А сетимо се само да су трећег новембра 2013. године Срби у северној Косовској Митровици бојкотвали локалне сепаратиситчке изборе тражећи да уместо њих Скупштина Србије, што је по Уставу обавезна, распише српске локалне изборе. Када се већ на крају дана показало да је бојкот успео Александар Вучић је преко својих криминалних структура под фантомкама убацио људе који су поразбијали бирачке кутије. Ово је урадио да би прикрио свој политички неуспех. У исто време је од команданта јужног крила НАТО паката, какве срамоте, тражио да упадне на север КиМ да би дисциплиновао непослушне Србе. Таква је национална и државна политика босанског рајетина из Чипулића код Бугојна по имену Александар Вучић. Касније је исти рецепт са фантомкама председник Србије примењивао код Савамале па и на другим проблематичним местима за опстанак његове власти.

Данас опет присуствујемо празном србовању или србовању у леру председника Србије. И изузев патриотских фраза од овог суверена Срби на КиМ не могу да очекују никакву политичку борбу. Разлог је тај што за разлику од Слободана Милошевића, Војислава Коштунице и Бориса Тадића садашњих председник Србије има уочљив дефицит тестостерона. За Косово и Метохију или се борите или се не борите. Исписивањем парола, графита, у смислу дошли сте у ЗСО, предаја није опција, КМ регистрација остаје су само голе политичке флоскуле.

Да би предузео озбиљне политичке кораке председник Србије као и држава Србија мора под хитно да одради следеће ствари:

               - Да уведе меру реципроцитета да ако српске регистарске таблице не буду присутне на КиМ, не могу ни сепаратистичке да се крећу кроз остатак Србије. Никакво писање ЕУ не решава проблем. Проблем решава одважност и храброст актуелног режима који је очиглено нема.

               - Већ у понедељак председник Скупштине Србије мора да распише локалне изборе за четири општине на северу КиМ, као одговор на локалне изборе које организује Приштина.

               - Одлуку Владе Србије од 06.12.2012 о итегрисаномо управљању границама коју је потписао ондашњи председник владе Ивица Дачић Скупштина Србије мора да поништи и да се режим на административним прелазима врати на старо.

               - Мора да се суспендују уредбе Владе Србије о дислокацији српских судова на Косову и Метохији као и уредба о организацији МУП-а Републике Србије на КиМ.

               - Мора да се стави ван снаге и одлука о гашењу тзв. Цивилне заштите на северу Косова и Метохије.

Све ове политичке одлуке су допринеле да режим Александра Вучића и Ивице Дачића компромитују безбедност Срба на северу Косова и Метохије и доведу РОСУ полицију у ове четири српске општине.

Нормално је да би се свака озбиљна политичка власт којој је стало до целовитости своје државе овако опходила и понашала али не и марионетска каква је власт Александра Вучића и Ивице Дачића који су ту доведени да би трговали сопственом државном територијом. За утеху је да нисмо у Србији сви губитници, политички прваци на челу Србије су данас међу најбогатијима у Европи. То је класичан пример како се продају национални и државни интереси зарад личног богаћења.

Како радили тако нам Бог помогао.

23. април 2023. 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal