Пише: Драгана Трифковић

Драгана Трифковић искључена из Демократске странке Србије

Збoг кoнтинуирaнoг грубoг кршeњa стaтутa стрaнкe, иступa у jaвнoсти, изнoшeњa и ширeњa нeистинa кojимa je зaступaлa стaвoвe супрoтнe идejaмa и стaвoвимa стрaнкe, угрoжaвajући нa тaj нaчин спрoвoђeњe  њeнe пoлитикe, Дрaгaнa Трифкoвић, дoсaдaшњи члaн прeдсeдништвa, искључeнa je из Дeмoкрaтскe стрaнкe Србиje.

(Сајт ДСС-а)

Драгана Трифковић

 

Драгана Трифковић: Зашто сам избрисана из Демократске странке Србије

Јуче сам у медијима прочитала штуру вест да сам избрисана из чланства Демократске странке Србије, под образложењем да угрожавам спровођење политике странке. Претходно нисам добила никакву информацију о томе из ДСС, нити ме је било ко позвао на разговор поводом наводног угрожавања странке.

Пресуда по кратком поступку, и оптужбе које ми се стављају на терет, ни на који начин не одражавају право стање ствари. Наиме супротно тврдњама, ја сам се залагала за спровођење политике ДСС и оне платформе коју смо на претходним изборима понудили гласачима. Проблем је у томе што је Демократска странка Србије променила политички курс због интереса појединаца, који нажалост чине већину у руководећим органима странке.

Сукоб у странци није настао просто због коалиција са СНС, већ због тога што се те коалиције праве на силу и превару. Посебно је то било изражено у Београду, где су на општинама Врачар и Вождовац преварени наши гласачи, али и чланови странке, као и коалициони партнери. Тада је дошло до кулминације незадовољства људи, који су у странци због националне идеје и политичких принципа. Интересна групација у ДСС је на све могуће начине покушавала да заташка незадовољство, кршење Статута странке, деловање супротно политичким начелима странке, па чак и кривично дело.

Од странке која брани националне интересе и залаже се за легализам, ДСС је постала странка која продаје државотворну идеју за пар управних одбора и радних места у општинама. С друге стране, странку је некада водила интелектуална елита, а данас се у самом врху налазе људи са купљеним дипломама. Заправо, ДСС није успела да одоли разорном утицају владајућих структура, пре свега због кадровских решења.

На последњој седници Главног одбора се јасно могла видети та трансформација ДСС у СНС, када је бесна руља почела да добацује нашим најугледнијим члановима са Косова и Метохије, Марку Јакшићу и Славиши Ристићу. Наставак те ружне слике, биле су увреде на рачун нашег посланика Ђорђа Вукадиновића, изречена на најпримитивнији начин.

Због свега тога, није никакво изненађење да странка брише чланове који због својих моралних и политичких начела, не припадају напредној ДСС.  Таква „очишћена“ ДСС треба да послужи Александру Вучићу као још једна лажна опозициона опција, која ће на следећим изборима одиграти своју последњу улогу.

Драгана Трифковић – нелегитимно избрисани члан Председништва ДСС

6. октобар 2016.

Стање Ствари

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наше канцеларије

Србија
Кнез Михаилова 10, Београд
+381654070470
info (@) geostrategy.rs
Россия
Москва, Нижегородская, 29
+79160555681
inforussia (@) geostrategy.rs

Youtube kanal