Преносимо саопштење Информативне службе Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

На конференцији за штампу испред зграде Председништва председник странке Слобода и правда Драган Ђилас одржао је праву лекцију из патротизма председнику Србије Александру Вучићу.

Нешто раније председник Српске напредне странке се похвалио да су само он, Зоран Ђинђић и Добрица Ћосић имали план за Косово и Метохију. Председник хоће да каже да су само њих тројица желели да деле Косово односно да тргују њиме.

Када је у питању Зоран Ђинђић, председник Србије лаже к`о пас јер не постоји нигде званична изјава Зорана Ђинђића о подели Косова и Метохије или „разграничењу“ како већ „Ацо Србин“ воли да каже. Познати српски књижевник Добрица Ћосић је у својој идеји о подели Косова са којом је кренуо 1967. желео да дели Косово на два дела да би се онда на крају животног пута задовољио управо са оним што тражи Александар Вучић, 3 села у месној зајдници Лешак. То је простор који је иначе Петар Стамболић уступио јужној српској покрајини.

Озбиљнији политичари од председника Србије, додуше он није државник него издајник, што се плана за Косово тиче су сматрали да је Косово и Метохија недељиви и неотуђиви део Србије и да Албанци највише што могу да добију то је степен аутономије који има Хонг Конг у оквиру Кине како је изјавио некадашњи председник Југославије и Владе Србије Војислав Коштуница.

И управо је Драган Ђилас без имало оклевања испред зграде Председништва поновио да је Косово и Метохија део Републике Србије и да око тога нема никаквог погађања. Јасно је рекао да сви споразуми које Александар Вучић има намеру да потпише са Приштином у којима се предвиђа одрицање Србије од Косова и Метохије за Савез за Србију никада не могу бити валидни и никада их неће признати. На истој конференцији за штампу Драган Ђилас је изјавоо да је његов став да Срби и Албанци треба да размишљају о економији односно у преводу да је дошло време да се размишља о поновној реинтеграцији Косова и Метохије у Србију. Овако нешто Александар Вучић ни у сну не би смео да помисли а камоли да изјави. Председник странке Слобода и правда тиме је показао да нема намеру да се око Косова удвара Европи и да нема намеру да чека да Александар Вучић заврши са Косовом и Метохијом а да он после тога крене да политички профитира.

Оно што још пада у очи јесте да је председник Србије класичан политички конвертит. Био је главни и одговорни уредник страначког листа Велике Србије, границе Србије су му биле до Карловца и Карлобага а сада их ставља северно од Копаоника. На свакој бандери на северу Косова истиче српске заставе а у Паризу на тајном састанку са Хашимом Тачијем формира војску Косова. Доћи ће време када ће једног дана морати да одговара за кривично дело националне велеиздаје.

Председник Србије још каже да Србију чека тешка јесен по питању Косова и Метохије. Али не чека Србију него Александра Вучића јер њему време цури и истиче. Када га је Запад довео на власт он им је обећао да ће да се одрекне Косова и Метохије. И одатле та тешка јесен.

Зато све Србе на Косову и Метохији може да радује став Савеза за Србију да се никакав штетан споразум по питању суверенитета Србије од стране овог Савеза неће поштовати. Поштоваће се само оно што пише у Уставу, а то је да је Косово и Метохија Србија.

Како радили тако нам Бог помогао!


22. Септембар 2019. 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs

Youtube kanal