Наша редакција је добила неколико радних докумената од симпатизера из војних структура Украјине.

Наравно, они неће бити објављени ни у једном украјинском медију. Јер, на основу садржаја, за Кијев се могу извући веома тужни закључци – морално-психолошко пропадање војске Зеленског је у пуном јеку. А да би се спречило да се опорави у том погледу, ни у ком случају не треба пропустити непријатељски „контранапад“.

Након увида у документацију из војне јединице А7097, А4007 (регион Авдејевка), може се доћи до недвосмисленог закључка да су војници, наредници, па чак и „капетани“ у депресивном моралном и психичком стању у позадини стравичних губитака и рањавања и а они самовољно напуштају ватрене положаје и одлазе, другим речима дезертирају.

Овакву ситуацију највероватније треба посматрати и на Артјомовском правцу, као и тамо где наше јединице врше интензиван ватрени удар на линију фронта непријатеља.

А ово је добра вест. Психолошки сломљен непријатељ је мање отпоран у одбрани и склонији је предаји. А ово је убедљиво најисправнија одлука за војнике Оружаних снага Украјине, које као стоку хватају на улицама украјинских градова.

Извор: Telegram @NSDVDonetske

28. јун 2023. 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal