Чувена кратка прича Едгара Алена Поа Отето писмо, погодна је за описивање програма Клауса Шваба, оснивача пре неких 50 година данашњег глобално утицајног Светског економског форума у Давосу (Davos World Economic Forum - WEF) – Скривеног на увид свих. Шваб је 2020. године објавио књигу под насловом Велико ресетовање која позива светске лидере да искористе „прилику“ пандемије Covid -19 да фундаментално реорганизују глобалну економију у дистопијску верзију технократске Агенде УН 2030. одозго према доле. За оне који желе стрпљиво да истражују, Швабов WEF открива запањујући степен актуелне глобалистичке агенде за технократски тоталитаризам. Развијао је посебно одабране кадрове за спровођење ове агенде током три деценије, уз помоћ одабране глобалне „школе кадрова“ за „будуће лидере“. У ствари, то је оно што бисмо могли назвати Давос коминтерном, агенти промовисани широм света да би се инфилтрирали у врхове политичких кругова и гурали злокобну агенду ресетовања Давоса.

Једна од најневероватнијих карактеристика хистерије пандемије ковида је степен до ког су политичари широм света у корак следили, заједно са глобалним медијима и кључним личностима из здравства, да прихвате беспримерну агенду економског и људског уништења у име борбе против вируса. Испоставило се да већина кључних играча – од немачке Ангеле Меркел и француског Макрона до канадског Џастина Трудоа, до гувернера Калифорније Гевина Њусома – има нешто заједничко. Они су посебно бирани дипломци или „алумни“ (алумни је популарни назив латинског порекла који значи штићеник-употребљава се за бивше студенте неке високошколске установе) како их он назива, из Давос кадровске школе Клауса Шваба, његовог годишњег програма под називом Млади глобални лидери, односно пре 2004. под називом Глобални лидери за будућност.

Од када је 1993. изабрана прва група кадрова у Давосу, „будући глобални лидери“ су обучени у веома тајном процесу који се ретко помиње у биографији дипломаца Давоса. Са стрпљењем паука који плете огромну мрежу, Клаус Шваб и његови богати подржаваоци на Светском економском форуму створили су најутицајнију мрежу политичких актера у модерној историји, или можда икада.

У видео снимку из 2017. са Давидом Гергеном на Харварду, Шваб се хвали да је поносан што „продире у кабинете“ уз помоћ кадрова Давосових младих глобалних лидера. Шваб каже: „Морам да кажем и да поменем имена попут госпође Меркел, чак и Владимира Путина и тако даље, сви су они били млади глобални лидери Светског економског форума. Али оно на шта смо сада заиста поносни са младом генерацијом као што је премијер Трудо, председник Аргентине и тако даље, јесте да продиремо у кабинете... То је истина у Аргентини и истина је сада у Француској...“[1]

Велико ресетовање

Велико ресетовање, како је објаснио Шваб у својој коауторској књизи из јуна 2020. под истим насловом, и у потпуности разрађено на веб страници Светског економског форума, ту је за свакога ко је радознао. Он поставља програм за реорганизацију глобалне економије одозго према доле, користећи поремећаје проузроковане ковидом за форсирање, између осталог, зелене агенде без угљеника, елиминацију протеина меса и традиционалне пољопривреде, елиминацију фосилних горива, смањење ваздушног саобраћаја, елиминисање готовине за дигиталне валуте централне банке и тоталитарни медицински систем обавезних вакцинација.

На виртуелном самиту глобалних лидера у Давосу у јуну 2020., прикладно названом Велико ресетовање, Шваб је изјавио: „Свака земља, од Сједињених Држава до Кине, мора да учествује, и свака индустрија, од нафте и гаса до технологије, мора да се трансформише. Укратко, потребно нам је „Велико ресетовање“ капитализма… Постоји много разлога да се крене у Велико ресетовање, али најхитнији је Covid-19.” Велико ресетовање, наставља он, захтева да „владе спроведу давно закснеле реформе које промовишу праведније исходе. У зависности од земље, то може укључивати промене пореза на богатство, повлачење субвенција за фосилна горива... Друга компонента агенде Великог ресетовања би обезбедила да инвестиције унапреде заједничке циљеве, као што су једнакост и одрживост.“[2]

Оно што Шваб не помиње јесте да је његова мрежа „глобалних лидера“ у Давосу била у средишту унапређења драконске агенде за ковид полазећи од непотребних затварања до принудних вакцинација до обавезних маски. Пандемија је била неопходна прва фаза Великог ресетовања. Без тога он не би могао да говори о фундаменталним глобалним променама.

Овде је Швабова агенда глобална прерасподела богатства за стварање злогласне Агенде УН 2030 „одрживе“ економије: „САД, Кина и Јапан такође имају амбициозне планове за стимулисање привреде. Уместо да користимо ова средства... да попунимо пукотине у старом систему, требало би да их искористимо да створимо нови који је отпорнији, праведнији и одрживији на дуге стазе. То значи, на пример, изградњу „зелене” урбане инфраструктуре и стварање подстицаја за индустрије да побољшају своје резултате у погледу еколошких, друштвених и управљачких (ЕСГ) метрика.” Он додаје: „Трећи и последњи приоритет програма Великог ресетовања је да се иновације Четврте индустријске револуције искористе за подршку јавном добру, посебно решавањем здравствених и друштвених изазова.[3]

Украдено писмо

Кратка прича америчког аутора Едгара Алена Поа из 1844. године „Украдено писмо“ говори о украденом писму француске краљице које је бескрупулозни министар користио да би је уценио. Када париска полиција педантно претражује кућу без резултата, пријатељ главног инспектора успева да пронађе отети документ тражећи га, „скривеног свима на увид“.

Тако је и са оним што је без сумње најдрскија и најзлочиначкија завера модерног времена, Велико ресетовање у Давосу. Све је ту, отворено за свакога ко има стрпљења да прође кроз странице саопштења за штампу и веб странице WEF-а. Приметно је да су глобални играчи, „кадрови” у Давосу пажљиво одабрани током протеклих тридесет година да буду припремљени за позиције моћи како би спровели агенду Великог ресетовања, отворено именовани на веб страници Давоса, пронађени уз мало стрпљивог претраживања. Појавиле су се делимични спискови на којима је именован мали број „Младих глобалних лидера“ Давоса. Детаљније претраживање око 1400 имена кадровске школе од 1992. разоткрива запањујуће детаљну заверу.

Следи резултат прегледа сваке WEF класе будућих глобалних лидера од 1993. године.

Оно што је најупечатљивије је да су кључни играчи повезани са Швабом укључени у одлучне мере које су учиниле „пандемију“ Covid-19 економски и физички деструктивним процесом какав јесте. Алумни WEF-а су усред свега што је повезано са ковидом.

Давос, Гејтс и мРНА вакцине

У средишту агенде Covid-19 се очигледно налази брзинско избацивање на тржиште неиспитаних експерименталних мРНА генетички уређених смеша, погрешно названих вакцинама, од стране две фармацеутске компаније — Фајзер (са BioNTech-ом из Немачке) и Модерна из САД.

Бил Гејтс (WEF 1993) и његова Гејтс фондација су у срцу увођења генетички обрађених мРНА вакцина заједно са Тонијем Фаучијем из америчког US NIAID (National Institute of Allergy and Infectious Diseases - Национални институт за алергије и инфективне болести). Гејтс је 1993. године изабран када још није ни основао Фондацију Бил и Мелинда Гејтс, за прву групу кадрова WEF-а заједно са Ангелом Меркел, Тонијем Блером, Гордоном Брауном и другима.

Новцем Гејтс фондације, тј. стотинама милиона, заправо је купљена контрола над корумпираном Светском здравственом организацијом УН, пошто су правила промењена 2016, према узбуњивачу СЗО, швајцарском епидемиологу Астрид Штукелбергер, која је у недавном интервјуу изјавила: „СЗО се променила од како сам била тамо... Дошло је до промена 2016... Било је посебно: Невладине организације - као што је GAVI - Глобална алијанса за имунизацију вакцинама - коју је предводио Бил Гејтс - придружиле су се СЗО 2006. године са фондом. Од тада, СЗО се развила у нови тип међународне организације. GAVI је стицала све већи утицај и потпуни имунитет, више него дипломате у УН.“[4]

Гејтсова фондација, заједно са Швабовим WEF-ом, такође је створила глобални GAVI - Алијанса за вакцине 2000.  одине. Још један озлоглашени алумнус Гејтсове глобалне WEF класе лидера из 1993, Жозе Мануел Барозо, - председник Европске комисије од 2004-2014, бивши шеф Goldman Sachs International, члан Управног одбора Билдерберга – именован је за генералног директора алијансе за вакцине GAVI који финансира Гејтс, у јануару 2021., пошто су уведене мРНА вакцине. Барозо надгледа глобалну потрошњу на мРНА вакцине за Гејтса и СЗО.[5]

Алберт Бурла, главни извршни директор компаније Фајзер, је сарадник WEF Агенде. Његов потпредседник Васуда Ватс (WEF 2021) је изабран преко WEF-а „глобалних лидера“.

Други кључни произвођач мРНА вакцина је Модерна, чији је извршни директор Стефан Бансел (WEF 2009) је алумнус из Давоса. Већ следеће, 2010. године, Бансел је изабран за генералног директора нове компаније Модерна у Масачусетсу. Године 2016, без одобреног успешног мРНА производа, Банселова Модерна је потписала оквирни споразум о глобалном здравственом пројекту са Фондацијом Бил & Мелинда Гејтс за унапређење развојних пројеката заснованих на мРНА за различите заразне болести. Исте године Бансел је потписао оквирни споразум о глобалном здравственом пројекту са Тонијем Фаучијем и NIAID-ом. У говору у јануару 2018. на конференцији JP Morgan о здравственој заштити, више од годину дана пре него што је свет чуо за Covid-19 из Вухана у Кини, Гејтс је изјавио: „Ми подржавамо компаније као што су CureVac и Модерна у приступима мРНА за развој вакцина и лекова…”[6] Предвиђање?

Политичари Давоса

Друга кључна компонента програма пандемије у Давосу била је међународна колекција кључних политичара у ЕУ и посебно Северној Америци, који су подржали најдраконскије мере затварања и принудне вакцинације у историји. Већина свих кључних актера су глобални лидери WEF-а у Давосу.

У Немачкој канцеларка Ангела Меркел водила је једно од најстрожих карантина због вируса Covid-19 све док се није пензионисала у децембру 2021. Била је из прве класе WEF-а 1993. године. Њен министар здравља, Јенс Шпан, био је алумнус WEF-а 2012. Шпан је изнудио масовну вакцинацију мРНА вакцинама и наредио непотребна закључавања и ношење маски. Био је бивши фармацеутски лобиста. Филипа Реслера, који је био министар здравља од 2009. до 2011. године, Шваб је именовао као генералног директора WEF-а 2014. У децембру, нова коалиција под вођством канцелара Олафа Шолца, којег је Шваб позвао да одржи специјалан говор на састанку у Давосу у јануару 2022.,  има министра спољних послова,  која је лидер Зелених, Аналену Бербок (WEF 2020) која је изабрана да буде глобални лидер непосредно пре него што је постала кандидат за канцелара. Бербоков контроверзни избор за државног секретара за дипломатију о климатским променама, Џенифер Морган, држављанка САД, сарадница је Агенде WEF-а и блиска пријатељица члана одбора WEFАла Гора. Бивши шеф Немачке Зелене странке, Џем Ездемир (WEF 2002), нови је министар пољопривреде и исхране.

У Француској је председник Емануел Макрон (WEF 2016) достигао успон од опскурног министра у кабинету до председника Француске 2017. само годину дана након што је изабран да се придружи програму WEF Глобални Лидери. Као председник, Макрон је увео неке од најдраконскијих мера против ковида на свету, укључујући интерне пасоше и обавезну вакцинацију.

Други политичари ЕУ из клуба из Давоса су грчки премијер Киријакос Мицотакис (WEF 2003), премијер Белгије Александер Де Кро, (WEF 2015). Обојица су увели оштре мере против вируса корона. Сана Марин (WEF 2020) премијерка Финске позвала је на ванредно стање у Финској, уз строга затварања и друге драстичне мере. У Великој Британији, бившег лабуристичког премијера, Гордона Брауна (WEF 1993) СЗО је у априлу 2021. именовала да промовише 60 милијарди долара вредан програм за вакцинацију против ковида у „сиромашним земљама“. Браун је постао амбасадор СЗО за глобално финансирање здравства у септембру 2021.

У Северној Америци канадска влада Џастина Трудоа, која је сада на мети масовне народне побуне против његових строгих мера о обавезној вакцинацији других мера, препуна је агената из Давоса. Сам Трудо је сарадник Давос WEF Агенде и чест говорник у Давосу. Шваб је представио Трудоа 2016. рекавши: „Нисам могао да замислим некога ко би могао боље да представља свет који ће изаћи из Четврте индустријске револуције.“ Кључни ковид актер за Трудоа је заменица премијера и министарка финансија Кристија Фриленд која је у Управном одбору WEF-а и предводи Трудоову политику у вези са ковидом. Други агенти WEF-а у Отави су министарка спољних послова Мелани Жоли (WEF 2016), министарка породице Карина Гоулд (WEF 2020).

У Сједињеним Америчким Државама, на највишим позицијама Бајденове администрације налази се Џефри Зинтс (WEF 2003), координатор Беле куће за коронавирус. Секретар за саобраћај Пит Батигиг (WEF 2019) који се изненада огласио за председника након што га је изабрао Давос је још један од њих. Оперативац америчке дубоке државе Саманта Пауер (WEF 2003) је Бајденова шефица USAID-а, главне агенције за инострану помоћ која је блиско повезана са активностима CIA у иностранству. Ребека Вајнтрауб (WEF 2014), професорка са Харварда која ради на потпуној вакцинацији свих у свету обавезним вакцинама чак и за децу, саветник је Националног саветодавног одбора за вакцине Министарства здравља и људских служби.

Гувернер Калифорније Гевин Њусом (WEF 2005) наметнуо је неке од најстрожих затварања и наредио обавезно ношење маске у земљи, као и Џеред Полис (WEF 2013), гувернер Колорада, наредбом о јавном здравству која је учинила Колорадо једном од првих држава која је захтевала доказ о потпуној вакцинацији за велике догађаје у затвореном простору.

Аустралија и Нови Зеланд су два светска режима са највећом ковид тиранијом. У Аустралији, министар здравља Грег Хант је био директор стратегије WEF-а 2001. и глобални лидер WEF-а 2003. Он контролише екстремну владину политику што се тиче ковида 19. На Новом Зеланду, премијерка Џасинда Ардерн (WEF 2014) састала се са Билом Гејтсом у Њујорку у септембру 2019. као говорник на годишњој конференцији Гејтс Фондације о циљевима одрживог развоја, непосредно пре појаве ковида у Кини. Као премијер, Ардерн је наметнула затварања, укидајући већину грађанских права и практично забранила међународна путовања.

Кључни истраживачки центри и академици

Ово је далеко од обима брижљиво култивисане и промовисане глобалне мреже Давоса која стоји иза оркестрирања глобалних догађаја око ковида. Инструменталне улоге игра Фондација Рокфелер чији је председник Раџив Шах (WEF 2007) био водећа фигура за Афричку зелену револуцију у Гејтс фондацији и програме вакцинисања. Као шеф утицајне Рокфелерове фондације, Шах игра кључну улогу у промоцији Великог ресетовања у Давосу, где је сарадник WEF Агенде. Још један веома утицајан истраживачки центар за политику САД, Њујоршки савет за спољне односе, дубоко је ангажован у агенди ковида-19. Томас Болики (WEF 2013) је директор CFR Глобалног Програма за здравство и бивши је консултант Гејтс фондације, као и СЗО. Он је руководио радном групом CFR-а - Побољшање спремности за пандемију: лекције од ковида-19 (2020).

Џереми Хауард (WEF 2013) је Аустралијанац који је на почетку ковид пандемије организовао светску кампању за обавезно ношење маски. Мустафа Мокас (WEF 2015) развио је систем пасоша за вакцинацију за програм Швабове 4. индустријске револуције.

Гебелсови мејнстрим медији

Улога медија била је у средишту пропагандне офанзиве у вези са пандемијом ковида без преседана. Давос и Швабов WEF су такође и центру свега тога. Си-Ен-Ен је један од најозлоглашенијих пропагандних медија који промовишу страх и заговарају мРНА вакцине док нападају било који други доказани начин лечења. Си-Ен-Ен и Давос су добро повезани.

Др Санџеј Гупта (WEF 2010), главни медицински дописник Си-Ен-Ен-а, одиграо је велику улогу у промовисању званичног наратива за време пандемије ковида-19. Др Леана Шерил Вен (WEF 2018) је колумниста Вашингтон Поста и Си-Ен-Ен медицински аналитичар. Као „медицински сарадник“ Си-Ен-Ен-а, Вен је сугерисала да живот мора бити „отежан“ за Американце који нису примили вакцину против ковида-19. Андерсон Купер (WEF 2008), сабласни бивши ЦИА „приправник” је главни новинар Си-Ен-Ен-а.: Си-Ен-Ен WEF 2008 бивши ЦИА „приправник”. Џефри Дин Зелени (WEF 2013) је главни дописник за унутрашње послове Си-Ен-Ен-а.

Док Си-Ен-Ен производи једностране коментаре о мРНА вакцинама и ковиду, веома утицајни власници корпорација друштвених медија забрањују без преседана било какво критичко или супротно мишљење у цензури због чега би Гебелс поцрвенео. Марк Закерберг (WEF 2009), милијардер, власник Фејсбука и Твитера које подржава ЦИА, чланица одбора Марта Лејн Фокс (WEF 2012), члан Заједничког комитета Уједињеног Краљевства за стратегију националне безбедности је у Комитету Дома лордова за ковид-19. Лари Пејџ (WEF 2005) је милијардер, суоснивач Гугла, најцензурисанијег и најчешће коришћеног претраживача на свету.

Марк Бениоф (Одбор повереника WEF), милијардер, власник часописа Тајм и Salesforce cloud computing, такође је повезан са The Giving Pledge Била Гејтса. Давуд Азами (WEF 2011) је уредник мултимедија за BBC World Service, утицајна државна телевизија у Великој Британији. Џими Велс (WEF 2007) оснивач Википедије која је озлоглашена по томе што мења садржаје у вези са ковидом како би промовисала агенду СЗО и Давоса. Лин Форестер де Ротшилд (WEF 1995) са својим трећим мужем, Сир Евелин Роберт де Ротшилд, поседује часопис Економист који промовише ковид агенду Давоса заједно са надолазећим Зеленим ресетом. Хенри Кисинџер ју је упознао са Сир Евелином на Билдерберг конференцији 1998. у Шкотској.

Друге личности групације Давоса глобалних будућих лидера су Џејми Дајмон (WEF 1996), извршни директор JP Morgan Chase, Натанијел Ротшилд (WEF 2005) син и наследник барона Џејкоба Натанијела „Ната" Ротшилда. Дејвид Мајер де Ротшилд (WEF 2007), британски милијардер, заговорник зелене агенде, има богатство процењено на 10 милијарди долара.

Стратешки корпоративни „партнери“ WEF-а који помажу у менторисању глобалних лидера у Давосу укључују банку Barclays, Фондацију Била и Мелинде Гејтс, Дојче Банк АГ, Џенерал Моторс, групу Голдман Сакс, Гугл, HSBC Holdings Plc, McKinsey & Company и UBS AG.

Да ли је ова концентрација глобалне моћи само случајност или део праве директне завере? Читање актуелног Одбора повереника Светског економског форума могло би да помогне у проналажењу одговора.[7]

25.02.2022.


Упутнице:

[1] Клаус Шваб се хвали да су се његови „следбеници“ инфилтрирали у половину владиних кабинета Канаде, Аргентине и других земаља,

https://twitter.com/khandavid/status/1487267873777201158?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1487294078895247360%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es3_&ref_url=http%3A%2F%2Fstateofthenation.co%2F%3Fp%3D105039

[2] Клаус Шваб, Сада је време за 'велико ресетовање', јун 2020.

https://www.weforum.org/agenda/2020/06/now-is-the-time-for-a-great-reset/

[3] Ibid.

[4] Астрид Штукелбергер, СЗО Корупција, 1. децембар 2021, https://odysee.com/@HumanitysVault:a/WHO-CORRUPTION---Astrid-Stuckelberger:1

[5] Према званичном сајту WEF-а у Давосу од прве године 1993. године, више од 1.400 пажљиво бираних кадрова прошло је кроз WEF младих лидера припремајући се за будуће улоге моћи. Неких 1100 њих налази се на званичном сајту https://www.younggloballeaders.org/community  Та имена треба унакрсно проверити потпунијим списком на Wikispooks-у где се налазе познати глобални лидери од 1993. године. Извор: WEF/Глобални лидери за будућност: 1992-2003 (истражио Ричард Вернер) https://wikispooks.com/wiki/WEF/Global_Leaders_for_Tomorrow

и Извор: WEF/Млади глобални лидери: 2004—2021, https://wikispooks.com/wiki/WEF/Young_Global_Leaders

[6] ИАВИ и Модерна покрећу испитивање антигена вакцине против ХИВ-а испоручених путем мРНА технологије, 27. јануара 2022. https://www.lelezard.com/en/news-20212605.html

[7] Светски економски форум, Лидерство и управљање, Одбор повереника, https://www.weforum.org/about/leadership-and-governance

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal