Пише: Војин Грубач

Ускоро ћемо имати нову Владу која ће бити резултат или последица сумануте, искичмљене политичке борбе која је вођена против садашње, одлазеће Владе од стране „заштитника српског народа у Црној Гори“.

Ти „заштитници српског народа“ који ће формирањем нове Владе ударити „лицем о блато“ и угробити политички резултат литијског покрета су били, на домаћој сцени: ДФ и СНП а изван Црне Горе: Вучић, медији Србије (који су писали и хушкали на стару Владу као да се ради о Побједи, Антени М, ЦДМ-у, Аналитици, Градској ТВ Подгорица), као и опскурни ликови попут политички неадекватног Александра Раковића и њему сличних.

Независно од тога што је премијер Кривокапић политички неискусан и политички неталентован, са много мана које потичу од хиперегоизма, рушење његове Владе од стране „заштитника српског народа“ није смјело да се догоди уколико нису тврдо договорили, с гаранцијама, нову Владу која ће артикулисати интересе литијског народа Црне Горе.

Сада је јасно да то нису урадили јер ће више од половине нове Владе чинити министри који су противници литија, а неки од њих чак фанатични противници и литија и СПЦ.

Дакако, нису због тог одвратног и поганог резултата криви само неразумни и неодговорни лидери ДФ и СНП већ и њихово најближе окружење које је видјело негативне тенденције а није реаговало или је реаговало подршком да се ипак иде у политичку провалију.

Наравно, ради се о партијским ухљебима којима су лактови јачи од памети.

Посебна су прича ванпартијски ликови који су рушили садашњу Владу због љутње према Кривокапићу, Братићки, …, јер су дотични према њима поступили некоректно и нанијели им бол.

Здравко Кривокапић, (Фото: Дан)

И сад је та „бол“ била „оправдани разлог“ да се Влада сруши по сваку цијену, баш одмах и направи нова Влада која ће у својој превасходној већини бити антилитијске и антисрпске оријентације!?

Па добро, сада ћемо закључити да су им лична срџба, бијес и освета важнији од литија и стотина хиљада људи који су били на њима.

Или ће и даље глумити да су им литије на првом мјесту, невјешто тиме обмањујући и себе и друге?

Да су бар икад рекли, да садашњу, одлазећу Владу треба рушити тек када се припреми нешто боље, или послије избора у Подгорици када би наступила нова, благопријатна, пожељна политичка реалност, демонстрирали би да им је разум јачи од лудила.

Али, нису! Лудило им је било јаче и од разума и од љубави према литијама. Освета им је ум помрачила, логику изврнула, здрави смисао изопачила!

Да се разумујемо, политичко лутање и несналажење Кривокапића је довело до пада његове Владе, али за грозни персонални састав нове Владе одговорност искључиву кривицу носе ДФ и СНП, као и политички и медијски кругови у Србији, тако да је нова Влада- њихових руку дјело.

Нова Влада ће бити последица њихове глупости, острашћености, нетактичности, непамети, антимудрости, губитка контроле над ситуацијом и незнања моделирања процеса које сами изазивају и њихових коначних резултата.

Александар Раковић, (Фото: Јутјуб)

Рећи Мандићу и Кнежевићу да морају поднијети оставке и отићи са мјеста „лидера партије“, а Александру Раковићу да је „све упрскао“ својом политичком манијакалношћу и безобразлуком је сувишно.

Нема потребе то тражити јер осим ДФ постоје друге партије којима се могу дати гласови.

Потпуно је неважно који ће даље бити лидери ДФ, њихова ствар.

Једно је сигурно, ДФ није успио остварити историјску мисију због које је подржаван од стране грађана већ је успио све срушити као да је воља литијског народа била њихова прћија с којом се могу играти како им се прохтије.

Влада Кривокапића није била добра, срушена је у невријеме, у најгорем моменту, а нова Влада представља пет корака уназад у односу на ову која одлази.

Ипак, остају избори у Подгорици као сљедећа важна прекретница, кључно мјесто гдје сваки политички субјект мора добити по заслугама.

zurnal.me

12. април 2022. 

 

 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal