Претходних месеци стигла је наредба из врха СНС где је здравственим установама практично забрањено да пацијенте шаљу центрима у Чиготи и Анемији. Реч је о две бање на територији општина Чајетине и Ивањице. Прилив пацијената који се шаљу на рехабилитацију свео се на петину уобичајеног броја. Разлог који запослени помињу на изглед делује бизарно, а то је, по изјавама запослених, зато што директори ових установа нису по вољи директорке РФЗО Сање Шкодрић, за коју се тврди да координише свим акцијама. Међутим, радници оправдано стрепе да је у питању сценарио који је виђен у Врањској бањи, коју је на крају купио Миленијум тим - изјавио је Милош Парандиловић, народни посланик и председник Новог лица Србије.

Да подсетим јавност на законску обавезу да су болнице и домови здравља дужни да пацијенте шаљу у најближу бању, а не у Рибарску што је сада случај. Страх запослених је оправдан, број лица која се упућују на рехабилитацију у ове две бање пада из дана у дан, а здравствене установе које треба да упућују пацијенте на рехабилитацију ћуте као заливене. Подсећања ради, исти сценарио задесио је и Врањску бању, која је системски уништавана и на крају је завршила у рукама Миленијум тима - додаје Парандиловић.

Напредњаци дефинитивно желе да разоре ову земљу и све што су у њој затекли како би након пада са власти били већински власници Србије и како би онима који долазе после њих оставили прах и пепео. Морамо их у томе спречити и као опозиција штитити сваког појединца и установу на које се обрушио Вучићев картел - закључује Парандиловић.

19. март 2024.

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal