Ударна вест у данашњим новинама је да је у Србији почела масовна вакцинација, док су на насловним странама приказани припадници војске који чекају у реду за вакцинацију.

Народни покрет овим путем обавештава јавност Србије да се ради о злоупотреби припадника војске у процесу промоције вакцинисања иако јавност у Србији нема довољно информација о вакцинама које се налазе на тржишту. Кризни штаб на челу са доктором Коном је протеклих месеци више збуњивао грађане, него што их је информисао. Због тога су грађани потпуно изгубили поверење у Кризни штаб али и у институције, поред велике жртве лекара и здравствених радника који савесно и пожртвовано обављају свој посао. Здравствена безбедност грађана и објективно информисање грађана морају да буду на првом месту.

У вези са тим постављамо питање највишим државним органима:

  • Да ли је тачно да је одзив припадника Министарства одбране и Војске Србије испод сваког минимума за примање вакцина против Ковида?
  • Да ли је тачно да су се за добровољно вакцинисање пријавили само руководиоци вишег нивоа, који су по правилу морали да буду пример другима, али да то није дало очекиване резултате и са собом мотивисало и друге припаднике да се пријаве за вакцинисање?
  • Да ли је тачно да су након тога, припадници Министарства одбране и Војске Србије у току јучерашњег дана добили наређење да се у што већем броју појаве испред хале Београдског Сајма, где је направљен импровизовани пункт за вакцинисање, због чега су исти из свих делова Србије, Ниша, Крагујевца, Сремске Митровице, Новог Сада и других градова, са циљем да се фотографишу и снимају за медије са циљем промоције вакцинације, а да нису били у обавези да се и вакцинишу?

Злоупотребом припадника Министарства одбране и Војске Србије у маркетиншке сврхе и ненаменским трошењем средстава за реализацију службених путовања, државно руководство још једном показује неозбиљност и неодговорност, као и небригу за здравље грађана.

Информативна служба Народног покрет

20. јануар 2021.

 

 

 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наше канцеларије

Србија
Кнез Михаилова 10, Београд
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Россия
Москва, Нижегородская, 29
+79160555681
center (@) geostrategy.rs

Youtube kanal