Саопштење Центра за геостратешке студије

У смирај празника посвећеном Преподобном Симеону Мироточивом – Стефану Немањи, великом владаоцу српског народа, ујединитељу српских земаља, творцу независне српске државе, бранитељу православља и истребитељу јереси Србија се као никада до сада суочава са изазовом опстанка који је по први пут у својој историји угрожен од актуелне власти и њеног председника Александра Вучића.

Пројекат, задатке и циљеве које је добио од налогодаваца пре 12 година, када је инсталиран на власти, доследно је и у континуитету спроводио, понижавајући, девастирајући, угрожавајући сваку искру националног бића, чак и голи живот. Потчињавајући апсолутно све институције, сваког појединца у њима, захтевајући да једини критеријум за све буде апсолутна лојалност њему лично, стварајући лажни култ личности, бахатошћу и примитивизмом, мењајући историју, бришући традицију, на најбруталнији начин обрачунавајући се са сваким слободомислећим човеком, довео нас је до краја. До момента када нема после.

Услов да би уопште дошао на власт је био да прихвати задатке које треба да реализује, а свакако један од најтежих задатака јесте заокруживање државности тзв. Републике Косова.  Не само да је прихватио, него је учинио и више од тога: обезбедио је као нико до сада све услове за стварање велике Албаније.

Од пријатеља је створио непријатеље, највеће непријатеље именовао за пријатеље. Злоупотребљавајући комплетну државну имовину, распродајући у бесцење све ресурсе, неписмене поставио у врх институција, умне људе понизио и оклеветао, зарад једног јединог циља: издаје земље.

Више од тога боли сазнање да у издаји има подршку велике већине релевантних политичких структура и власти и опозиције. За то време, службе безбедности, војне и цивилне, полиција, војска, судство, тужилаштво, Српска православна црква и све друге институције ћуте, учествујући у предаји свете српске земље Косова и Метохије, без којег нема и никада неће бити ни Србије.

Центар за геостратешке студије је у свом десетогодишњем раду од самог почетка указивао, позивао и чињеницама потврђивао, а догађаји који су следили ниједном нас нису оповргли, да је циљ политике коју води Александар Вучић одрицање од Косова и Метохије, признање једнострано проглашене независности и потписивање свеобухватног споразума којим се све то и потврђује. Немачко – француски споразум је на столу. Није Александар Вучић доведен пред свршен чин. Александар Вучић је Србију довео пред свршен чин, после чега, уколико га потпише, Србије какву су нам преци оставили, Србију какву желимо, више никада ни у ком смислу нећемо видети и она неће постојати.

Због наведеног, Центар за геостратешке студије ограђује се од сваког чина велеиздаје. Ограђује се од сваког споразума који крши принципе и циљеве Повеље Уједињених нација, укључујући резолуцију Савета безбедности УН 1244 и упућује последњи апел надлежним државним органима да преузму правду и право у своје руке.

Косово и Метохија су срце Србије!

27. фебруар 2023. 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal