Центар за геостратешке студије на иницијативу нашег колеге из Аустрије Патрика Попела припрема се за обележавање Првог међународног дана независности од утицаја Сједињених Америчких Држава. Сврха овог догађаја је да скрене пажњу светске јавности на негативне последице америчке хегемоније и да промовише консолидацију снага заинтересованих за напуштање америчког сектора и јачање суверенитета својих држава. Заштитни знак овог догађаја је табла са натписом из Западне Немачке: Напуштате амерички сектор.

Акција је заказана за 4. јул ове године у оквиру међународног пројекта „Међународни дан независности од САД“. Овог дана су планиране различите врсте јавних догађаја, од округлих столова и тематских публикација до флеш моб акција и активности на друштвеним мрежама. Учешће у обележавању овог догађаја потврдили су учесници из Европе, Латинске Америке, Африке, Русије, Кине и других земаља.
Позивамо све заинтересоване организације и појединце да нам се придруже и заједно са нама обележе „Међународни дан независности од САД“.
Уколио вам је потребна помоћ око организовања округлих столова у он-лајн или оф-лајн формату, молимо вас да нас контактирате. Такође нам можете послати ваше чланке на ову тему, како бисмо их објавили.
Објавите личне фотографије са тематским порукама (у прилогу) на друштвеним мрежама под хаштагом #leavetheamericansector


Контакти:

Центар за геостратешке студије Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Међународни координатор - Патрик Попел, Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Прочитајте о округлом столу који смо недавно организовали у Москви: 

https://geostrategy.rs/rs/geopolitika/1377-rugli-s-u-s-vi-u-ic-ric-g-s-r

https://geostrategy.rs/rs/geopolitika/1378-dr-g-n-rif-vic-srbi-r-d-s-r-si-lign-g-ric-g-u-ic

 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal