Преносимо реаговање СРПСКОГ НАЦИОНАЛНОГ ФОРУМА

У средњем веку у Енглеској био је раширен „лов на вештице“. То је био прогон жена које се понечему некоме нису допадале. Лако би их оптужили да су вештице, а онда би руља урадила остатали део посла: спаљивање на ломачи, вешање, мучење...

Ових дана Аљбин Курти је у сред декларативног представљања себе као премијера свих који на КиМ живе, оптужио један део „свих“, да су терористи. Наиме, две измишљене организације Срба: Цивилну заштиту и Северну бригаду, је назвао терористичким организацијама, чиме је отворен лов на сваког Србина за кога неко процени да је припадник тих организација.

У последња два месеца, Срби су почели да пуне косовске казамате. Хапсе се на све стране, лове се као дивљач, физички се малтретирају, ударају кундацима, осуђују на драконске казне...

И то се дешава у време док још „званично“ нису проглашени терористима. Сада када нас је Курти и званично означио као терористе, може бити само горе. Овиме је Аљбин Курти дефинитивно себе означио као „вука у јагњећој кожи“. Не може му помоћи изјава како он воли Србе, али се бори против криминалаца, јер ако имагинарну организацију Срба прогласиш за терорстичку, то значи да је сваки Србин терориста, једнако као што су се у средњем веку ловиле непостојеће вештице, па је свака жена била потецијална ловина тог лова.

СНФ се нада да наши суграђани Албанци заиста не мисле као Аљбин Курти, који очито није одмакао даље од средњег века.

СНФ позива међународне факторе да уразумеју Аљбина Куртија, и да му не дозволе овај лов на Србе. Позивамо амбасадоре на служби у Приштини да разумеју у каквом се положају налазе данас Срби на Косову, и да се запитају да ли је косовски премијер на трагу демократије 21. века, или роб средњег века.

Када неко лови замишљеног противника, то је неко коме треба помоћ, што не значи да у таквом стању није опасан.

 

Информативна служба СНФ

6. јули 2023. 

Ко смо ми

“Центар за геостратешке студије” је невладино и непрофитно удружење, основано на неодређено време, ради остваривања циљева у области научног истраживање геостратешких односа и израде стратешких докумената, анализа и истраживања. 

Удружење развија и подржава пројекте и активности које су усмерене ка државним и националним интересима Србије, има својство правног лица и уписано је у регистар у складу са Законом.

Будимо у контакту

Наши контакти

Србија
+381654070470
center (@) geostrategy.rs
Кнез Михаилова 10 Београд 11000

Youtube kanal